Een duurzame horecavloer

Waarom een duurzame vloer de juiste keuze is

Duurzaamheid voor bedrijven is een steeds vaker besproken onderwerp. Ondernemers realiseren zich dat hun keuzes invloed hebben op de wereld. Binnen het thema ‘duurzaam ondernemen’ zijn bedrijven winstgevend, maar wel met respect richting de omgeving, de wereld en de mensen. Meer dan ooit is duurzaamheid nodig om de planeet te behouden. Want ijskappen smelten, diersoorten sterven uit en de temperatuur stijgt. Daarom is actie noodzakelijk, ook binnen de horeca. U geeft dit vorm door op een duurzame wijze bezig te zijn met ondernemen, bijvoorbeeld door de aanschaf van een duurzame horecavloer. Wat kunt u nog meer doen?

Wat is duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen betekent dat u zich als bedrijf bewust bent van de impact die bedrijfsactiviteiten hebben op het milieu en de sociale context. Alles draait om de balans tussen de 3 P’s: People, Planet en Profit. Duurzaam ondernemen ziet er voor ieder bedrijf anders uit. Factoren die meespelen zijn de bedrijfsgrootte, de branche waarin een onderneming actief is en de bedrijfscultuur. Het is aan u om uw horecabedrijf bestendig te maken voor de toekomst.

Manieren om duurzaam te ondernemen

Er zijn allerlei manieren om met duurzaam ondernemen en innoveren binnen de horecabranche aan de slag te gaan. Wij geven u enkele voorbeelden:

  • Energieverbruik verminderen: kies voor ledverlichting, geef vorm aan elektrisch koken of schaf een hotfill vaatwas- of wasmachine aan die u aansluit op de warmwaterleiding.
  • Ga voedselverspilling tegen door diners aan te bieden met flinke kortingen. Of besluit om wat vaker vegetarisch of veganistisch te koken.
  • Investeer in goede isolatiematerialen voor uw bedrijf en dring op die manier uw energieverbruik terug.
  • Werk zoveel mogelijk met duurzame en verse producten bij de bereiding van een ontbijt, lunch of diner.
  • Schaf het gebruik van plastic bekers, onderzetters en rietjes af en vervang dit door duurzame materialen.
  • Geef oude objecten in uw zaak een nieuw leven door ze op te knappen in plaats van iets nieuws te kopen.
  • Laat zonnepanelen op het dak van uw bedrijf plaatsen om op die manier duurzame energie op te wekken voor het uitoefenen van uw bedrijfsactiviteiten.

Duurzame horecavloeren van Mesa Coatings

Uiteraard wilt u als horecaondernemer ook duurzaam ondernemen. Maar hoe doet u dat eigenlijk? U kunt meedoen aan een van de bovenstaande manieren óf bijvoorbeeld een duurzame coatingvloer kiezen. De vloeren van Mesa Coatings zijn duurzaam en gaan daarom lang mee. Bovendien zijn ze makkelijk schoon te maken waardoor er minder sop en water gebruikt hoeft te worden.

Wilt u graag meer informatie over onze duurzame horecavloeren? Neem dan contact met ons op en ontdek wat er mogelijk is binnen uw budget.