Top 5 vloer ergernissen in de automotive sector

Vloeren in de automotive sector moeten voldoen aan zeer strenge richtlijnen. In deze branche wordt veel gewerkt met olie en andere stoffen die bodemverontreiniging kunnen veroorzaken. Denkt u daarbij aan werkplaatsen in garages, waar dit risico erg groot is, maar ook parkeergarages, benzinestations en wasstraten. De vloeren dienen waterdicht en vloeistofdicht te zijn, zodat bodemverontreiniging voorkomen wordt. Maar het zorgt er ook voor dat de vloeren goed te onderhouden zijn en een professionele uitstraling verkrijgen. Maar wat als u werkzaam bent in de automotive sector en uw vloer is niet of niet voldoende water- of vloeistofdicht? Een top 5 van de meest voorkomende ergernissen.

1. Een onvoldoende waterdichte vloer

Bij een vloer dat niet voldoende waterdicht is, krijgen vocht en andere vloeistoffen de kans om in de vloer te trekken. Dit is niet acceptabel, want u krijgt onherroepelijk last van bodemverontreiniging. Ook uw vloer zelf heeft te lijden, doordat vocht hierin trekt. Door een vochtige vloer ontstaan er al snel andere vochtgerelateerde problemen, zoals schimmels. Er zullen lelijke zwarte plekken op de vloer ontstaan en schimmel kan zeer ongezond zijn voor de gezondheid. Heeft u een goede waterdichte vloer, maar vocht en vloeistoffen lopen niet goed weg? Een afvoergoot is dan de oplossing om te voorkomen dat het vocht zich een weg door de vloer heen zoekt. Is uw vloer niet water- of vloeistofbestendig? Dan is de beste oplossing om de vloer te bedekken met een goede waterdichte pvc- of coatingvloer.

niet vloeistofdichte vloer

2. Scheuren en breuken in een poreuze vloer

Vloeren in de automotive sector dienen sterk genoeg te zijn om het gewicht van voertuigen te dragen. Dit gaat niet alleen om auto’s, maar ook om zwaardere voertuigen, zoals vrachtwagens. Als een vloer niet vloeistofdicht is en ook nog eens aantast is door vocht of vloeistoffen, dan wordt een dergelijke vloer kwetsbaar voor scheuren en breuken. Uw vloer raakt beschadigd en er is nog meer kans dat vocht en vloeistoffen door de scheuren in de bodem stromen. Reparatie van de vloer kan een zeer hoge kostenpost zijn. Investeer daarom altijd in een goede water- en vloeistofdichte vloer dat duurzaam is, zodat u op termijn kosten zult besparen.

scheuren in beton

3. Een slechte vochtafvoer zorgt voor onveilige situaties

Als uw vloer niet of onvoldoende in staat is om vocht en vloeistoffen af te voeren, kan dit tot onveilige situaties leiden. Hierbij te denken aan een wasstraat waar water en zeepresten op de vloer achterblijven of in een werkplaats waar olieresten op de grond blijven liggen . Er is dan een groot risico aanwezig op ongelukken, omdat de vloer glad is. Deze werksituatie wilt u uw medewerkers niet aandoen en draagt niet bij aan een veilige werkomgeving. Een antisliplaag op de vloer kan een oplossing zijn om vervelende uitglijders te voorkomen. In iedere branche waar richtlijnen voor vloeren zijn opgesteld wordt ook een antislipklasse opgesteld. Voor de automotive sector geldt antislipklasse 2. De antislipklasse wordt bepaald aan de hand van de R-waarde. De R-waarde loopt van 8 t/m 12 of 13. In risicovolle ruimtes, zoals een wasstraat, werkplaats of parkeergarage is een antislipvloer met R-waardes van R9 of R10 noodzakelijk.

Afvloer problemen Vloer automotive

4. Een hygiënische vloer

Betreffende hygiëne hoeft een vloer in de automotive sector niet te voldoen aan de strenge richtlijnen die er gelden voor vloeren in de voedselverwerkingsindustrie. Maar u kunt zich voorstellen dat er bijvoorbeeld in werkplaatsen wel een keuken, een kantine of sanitaire ruimte aanwezig is. In deze ruimtes speelt hygiëne wel een belangrijke rol. Beschadigde vloeren en vloeren met vocht en schimmel zijn hier absoluut niet wenselijk. Om uw vloer water- en vloeistof dicht te krijgen en om tevens een hygiënische vloer te verkrijgen, kunt u een vloeistofdichte coating op uw vloer laten aanbrengen. Uw vloer blijft hygiënisch en schoon en is bovendien gemakkelijk te reinigen.

Hygiënische coating

5. De vloer is een visitekaartje voor uw organisatie

Ongetwijfeld krijgt u klanten in uw bedrijf. Als een klant zijn auto bij een werkplaats komt afleveren en een versleten, beschadigde of aangetaste vloer aantreft, zal dit een slechte uitstraling hebben op uw bedrijf. De vloer is één van de belangrijkste visitekaartjes voor uw onderneming en geeft aan hoe professioneel u bent en hoe serieus u de klant neemt. Wanneer u uw vloeren van een goede waterdichte coating voorziet, zal dit niet alleen ten goede komen aan de vloer. U creëert hier ook een professionele uitstraling mee en kunt onbezorgd klanten ontvangen, zonder dat u zich hoeft te generen voor een slecht uitziende vloer.

Vloer automotive