Troffelvloer
voor bedrijven

Hoge kwaliteit troffelvloer en geschikt voor uw branche

Home » Troffelvloer

Wat is een Troffelvloer?

Wie overweegt een (nieuwe) bedrijfsvloer te plaatsen, moet rekening houden met verschillende aspecten. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheid, het reinigen ervan, hygiëne en natuurlijk de uitstraling. Een mooie optie voor een bedrijfsvloer is een troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd. Een troffelvloer is een aantrekkelijke vloer, die op verschillende plekken toegepast kan worden. Heel handig dus!

Waar bestaat een Troffelvloer uit?

De basis van deze vloer bestaat uit PMMA-hars en fijn grind. Het hars bindt het fijne grind als het ware samen. Over de troffelmassa – zoals deze combinatie genoemd wordt – wordt een sealer aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de troffelvloer helemaal dicht is voor vloeistoffen en vuil. Een troffelvloer kan aangebracht worden op verschillende ondergronden.

Download onze brochure

Bij Mesa Coatings helpen we u graag met het vinden van de juiste coating vloer die het best past bij uw situatie en uw branche. Om u alvast een inzicht te geven over de mogelijkheden die we hebben op het gebied van duurzame troffelvloeren, kunt u hier de brochure downloaden met meer informatie.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

Branches

De troffelvloer is geschikt voor iedere branche, dankzij de veelzijdige eigenschappen daarvan. De vloeren zijn bijvoorbeeld vloeistofdicht en helemaal naadloos. Dat maakt ze makkelijk schoon te maken. De duurzaamheid van de vloeren maakt ze goed geschikt om er langere tijd kras- en slijtvast gebruik van te maken

Gietvloer voor industrie

Industrie

Uitstekend geschikt voor werkruimtes met machines, dankzij de goede mechanische belastbaarheid van de troffelvloer. Een goede keuze voor de industrie.
Gietvloer voor de horeca sector

Horeca

Ideaal in de horeca en andere omgevingen waarin hard gewerkt wordt. Als veilige keuze, dankzij de antislip-toplaag die we voor u kunnen aanbrengen.
Gietvloer voor de foodsector

Food sector

Netjes werken volgens de HACCP-richtlijnen op een vloeistofdichte vloer? Het kan met onze troffelvloeren voor bedrijven. Makkelijk schoon te houden.
Gietvloeren voor kantoorruimte

Kantoor

Laat een duurzame vloer aanleggen waar u lange tijd mee vooruit kunt. De ideale keuze in kantoren en vergelijkbare ruimten met professionals.
Gietvloeren voor automotive sector

Automotive

Een vloeistofdichte keuze voor de carwash en een mooie naadloze afwerking voor de showroom. Professioneel en precies zoals u wen
Gietvloer voor de overige sector

Overige sectoren

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze troffelvloer in andere sectoren en branches? Vraag het onze specialisten, dan vertellen we er meer over.

De voordelen van een troffelvloer

De bovenlaag van een troffelvloer is met een gel laag afgesloten, hierdoor kan er geen vuil of vloeistof in een kunststof vloer trekken. Dit maakt het een onderhoudsvriendelijke vloer die ook nog eens een hoge chemische bestendigheid heeft. Verder is epoxyhars tweemaal sterker dan beton wat resulteert in een hoge mechanische belastbaarheid en kan het naadloos gelegd worden. Dit naadloos leggen draagt bij aan het makkelijk schoonmaken van de vloer en zijn uitstraling. Zo kunnen zowel grote open ruimtes er strak bij leggen, maar is het ook mogelijk om de vloer in een hele verdieping van bijvoorbeeld een kantoorpand met verschillende ruimtes te leggen. Door veelzijdigheid van de vloer is deze geschikt voor vele branches en doeleinden.

Heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting
Vloeistofdicht

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen
Hygiënisch

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën
UV Bestendig

UV bestendig

Geen verkleuring door UV straling
Antislip

Antislip

Antislip toplaag is mogelijk
Chemisch bestendig

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies
Hitte bestendig

Hitte bestendig

Bestand tegen b.v. hete vloeistoffen
Snel gelegd

Snel gelegd

Binnen enkele uren belastbaar

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

De medewerkers van Mesa Coatings zijn experts op het gebied van coatingsystemen, wilt u advies over het installeren van een troffelvloer voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Recente troffelvloer projecten

Benieuwd naar recente troffelvloeren die we hebben gelegd? Dat deden we in diverse branches, waarvan we het werk graag laten zien. Omdat we er trots op zijn, en omdat de klant tevreden is met de toepassing. En heeft u vragen over andere branches, mogelijkheden of toepassingen? Stel ons uw vragen, dan vertellen we graag meer over onze troffelvloer projecten en de ervaringen.

Gietvloer Makro Amsterdam

Wasstraat BP – Schulte

Gietvloer Tesla Duiven

Helder Carwash – Lisse

Gietvloer PontMeyer Tilburg

De Achterste Hoef – Bladel

Bakkerij verbeek gietvloer

Deha Engineering – Sluiskil

BWM Zwolle gietvloer

Mossel Autoschade – Oirschot

Troffelvloer: veelgestelde vragen

Is een troffelvloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja! Sterker nog, we kunnen de troffelvloer samen met de vloerverwarming aanbrengen. Op die manier is het niet nodig om de vloer later weer open te maken om de verwarming aan te leggen. In plaats daarvan kan dat in één keer en bespaart u eenvoudig op de kosten. Bovendien zal de troffelvloer uitstekend geleiden, voor een goede warmte-afgifte.

Kan ik de vloer zelf aanbrengen?

Het is mogelijk om de troffelvloer zelf aan te brengen, maar dat is een specialistische klus. Het is belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken, om de troffelmassa te laten hechten. Bovendien moet u een goede hechtprimer aanbrengen, die 24 uur moet drogen. Met de troffelmassa brengt u vervolgens een tussenlaag aan. Hier kan een seallaag overheen om meer bescherming te bieden. Het is uiteraard belangrijk om dit heel nauwkeurig en zorgvuldig te doen.

Wat zijn de nadelen van een troffelvloer?

Heeft een troffelvloer ook nadelen? Het creëert een glad oppervlak, waarop losliggend vuil vooral in het (zon)licht goed zichtbaar zal zijn. Daarnaast vraagt de manier van aanbrengen om ervaren specialisten.

Wat kost een troffelvloer per m2?

Benieuwd naar de kosten van een troffelvloer per m2? Dit hangt af van het oppervlak, net als de specifieke eigenschappen die u wenst. Neem contact op, dan brengen we u een vrijblijvende offerte.
Welke ondergronden zijn er geschikt?
De troffelvloer kunnen we aanbrengen op chape, waarbij we gebruik maken van een hechtprimer. Daarnaast werken we op bijvoorbeeld beton, tegelvloeren en natuursteen. Het is in die gevallen belangrijk om de ondergrond goed te egaliseren. Dat doen we door (stofvrij) te schuren en bijvoorbeeld te controleren of er geen tegels los liggen. Op hout en linoleum kunnen we helaas geen troffelvloer aanbrengen.

Leveren jullie in mijn regio?

We zijn marktleider in de Benelux. Dat betekent dat we met Mesa Coatings klanten van dienst zijn in Nederland, België en Luxemburg. Bovendien hebben we veel klanten in Duitsland, waardoor we ook u goed van dienst kunnen zijn.

Hoe moet ik de troffelvloer schoonmaken?

De troffelvloer schoonmaken? Gebruik daarvoor een stofwisser, een stofzuiger of een zachte bezem. Daarmee kunt u het losliggende vuil eenvoudig verwijderen. En gebruikt u een vlakmop met water? Voeg daar een zeepvrij-reinigingsmiddel voor troffelvloer aan toe, iets waarover we u graag adviseren.