Een juiste vloer in de automotive industrie is erg belangrijk voor de veiligheid, uitstraling, tijd en kosten van het bedrijf. Een vloer moet stevig genoeg zijn om de kwaliteit te behouden na de zware belastingen. Betonnen vloeren zijn vaak niet sterk genoeg en gaan hierdoor scheuren. Toch komt het nog steeds veel voor dat er in een werkplaats met een betonnen vloer gewerkt wordt. Hetzelfde geldt voor de vloeren van wasstraten, die antislip en waterdicht moeten zijn om ongelukken te voorkomen. Daarnaast moet de vloer goed bestemd zijn tegen chemicaliën, maar ook tegen schimmelvorming.

Hoe kun je deze vloerproblemen voorkomen?

Om deze problemen te voorkomen wordt er in de automotive industrie vaak gebruik gemaakt van kunststof vloeren, met name een coatingvloer. Deze vloeren zijn goed bestand tegen vloeistoffen, de zware mechanische belastingen van voertuigen en zijn daarnaast gemakkelijk schoon te maken. Mesa Coatings BV heeft oplossingen voor de veelvoorkomende problemen in de automotive industrie.

De ideale werkplaatsvloer

Omdat er gewerkt wordt met zware voertuigen is het belangrijk dat de vloer sterk genoeg is. Een epoxy gietvloer is twee keer sterker dan beton en dit maakt deze vloer uitermate geschikt voor een werkplaats. Daarnaast is een epoxy gietvloer slijtvast, vloeistofdicht en krasbestendig. Een goede werkplaatsvloer is tijd en kostenbesparend, maar helpt ook bij de veiligheid en uitstraling van het bedrijf.

De uitstraling van een nette showroomvloer

Een nette uitstraling in een showroom is een belangrijke vereiste. De gietvloer of troffelvloer is de juiste oplossing voor een showroom. Deze vloeren worden naadloos gelegd, zijn onderhoudsvriendelijk, hebben een hoge chemische en mechanische belastbaarheid. Voor de kleur van de vloer zijn er verschillende RAL kleuren beschikbaar en is er de keus uit een glans of matte afwerking.

autogarage
showroom
parkeergarage

Een waterdichte, antislip vloer voor in een wasstraat

De vloer in een wasstraat moet altijd waterdicht en antislip zijn om te voorkomen dat er water onder de vloer komt, of er mensen uitglijden. De vloer- en wandcoatings van Mesa Coatings zijn waterdicht, antislip, naadloos, chemisch bestendig, slijt- en krasbestendig en hebben een hoge mechanische belastbaarheid. De vloer kan in vele RAL kleuren worden geleverd.

Wat is een veilige vloer voor in een parkeergarage?

De vloer van een parkeergarage speelt een belangrijke rol in de beleving van de bezoeker. Daarom vraagt de coating om de hoogst mogelijke kwaliteit. Een groot voordeel is dat de vloeren van Mesa Coatings slijtvast, vloeistofdicht en optimaal duurzaam zijn waardoor u een investering in de toekomst doet. In iedere parkeergarage is het belangrijk dat de belijning goed zichtbaar is voor de veiligheid van de bezoeker. Daarnaast is het zout, water en de olie dat in de parkeergarage ligt niet schadelijk voor de vloer en draagt daarom ook bij aan een betere veiligheid van de parkeergarage.

werkplaatsvloer

Oplossing voor iedere faciliteit

Ook hebben wij een vloer die geschikt is voor iedere automotive faciliteit. De gecertificeerde MesaCon 6000 Troffelvloer wordt op 1 dag gelegd en is 2 uur na gereedkomen weer volledig belastbaar. Of deze nu over een nieuwe dekvloer of een vergaande tegelvloer aangebracht moet worden de MesaCon 6000 Troffelvloer is de oplossing voor uw vloerproblemen!

Bezoek ons op de Autoprof vakbeurs

Mesa Coatings staat 16 tot en met 18 oktober op de Autoprof vakbeurs in de Evenementenhal in Hardenberg. Hier kunt u kennismaken met ons Mesacon 6000 Troffelvloer systeem. Als u meer te weten wilt komen over welke vloer het beste bij uw bedrijf past kom dan 16, 17 of 18 oktober een kijkje bij ons nemen! Onze specialisten staan u hier graag te woord.