Epoxyvloeren zijn twee keer zo sterk als beton

Een uitstekende keuze, zowel bij renovatie als nieuwbouw.

Epoxyvloeren van Mesa Coatings

Epoxyvloeren zijn één van de meest gebruikte industrievloeren. Doordat epoxyvloeren twee keer zo sterk zijn als betonnen vloeren  en ook nog eens vloeistofdicht, leent het zich uitstekend voor situaties waarin een hoge chemische en mechanische bestendigheid is vereist. Mede omdat epoxyvloeren naadloos kunnen worden gelegd is hij makkelijk schoon te maken en onderhoudsvriendelijk. In plaats van te kiezen voor een epoxy gietvloer, kun je ook een epoxy coating aanbrengen op je bestaande vloer

Meer informatie nodig?

Wilt u meer informatie over epoxyvloeren? Of een persoonlijk advies op maat? Neem dan snel contact op met de coatingexperts van Mesa coatings.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

Epoxy gietvloer of epoxy coating?

Zoals wellicht bekend zijn er vele kunststofvloeren waarin epoxy verwerkt is of als basis wordt gebruikt. Zo bestaat er de epoxy gietvloer en kan in een siergrindvloer als ook troffelvloer epoxy worden verwerkt. Echter wordt met epoxyvloer vaak epoxycoating bedoeld. Deze coating is een vloerafwerking en wordt minder dik aangebracht dan de gietvloer.

Het voordeel van de gietvloer is dat deze onregelmatigheden in de ondergrond uitvlakt en daardoor geschikt is ter renovatie. De coatingvloer stelt daar tegenover dat er minder materiaal nodig is als het gaat om een vlakke vloer en hierdoor ook vanzelf de prijs per m² lager wordt. Bijkomend voordeel van een dunnere laag vloercoating is dat het sneller uithardt dan de gietvloer en dus weer sneller in gebruik kan worden genomen.

Veiligheid en aanbrengen van epoxycoating

Voor het aanbrengen van een epoxyvloer moet er op de werkplaats twee componenten nauwkeurig worden gemengd. Dit brengt een aantal risico’s met zich mee waarvan onze specialisten op de hoogte zijn en dan ook goed zijn voor opgeleid. Het wordt dan ook ten zeerste afgeraden zelf een epoxyvloer aan te brengen.

Verder dient mede door de dunne laag epoxyvloer coating de ondergrond te worden voorbehandeld, zowel bij renovatie als nieuwbouw. De ondervloer dient de juiste glad- of juist ruwheid te hebben voor een optimale hechting tussen ondergrond, primer en vloercoating. Hiervoor schuren we de vloer vaak met diamant voordat de coating wordt aangebracht. Dit is echter afhankelijk van het type ondergrond. Om te kijken welke voorbehandeling en type vloer het beste bij u past nemen we graag gezamenlijk de mogelijkheden door.

Epoxy vloer leggen
Epoxy vloer leggen

Alle voordelen op een rij

heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting

Vloeistofdicht

Vloeistof dicht

Bestand tegen vloeistoffen

anti statisch

Antistatisch

Heeft een antistatische werking

antislip

Antislip

Antislip toplaag is mogelijk

chemisch bestendig

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies

uv bestendig

UV bestendig

Geen verkleuring door UV straling

hitte bestendig

Hitte bestendig

Bestand tegen hoge temperaturen

snel gelegd

Snel gelegd

Binnen 1 dag belastbaar

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

De medewerkers van Mesa Coatings zijn experts op het gebied van coatingsystemen, wilt u advies over het installeren van een coatingvloer voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord.