Gietvloer
voor bedrijven

Hoge kwaliteit en geschikt in elke branche

Gietvloer laten leggen als bedrijfsvloer

Denkt u na over het plaatsen van een gietvloer in uw bedrijf? Bij Mesa Coatings krijgt u persoonlijk advies over nieuwe, duurzame gietvloeren. Een gietvloer is een praktische, kosteneffectieve vloer die ook nog eens heel gemakkelijk schoon te maken en houden is. Bovendien is een gietvloer erg duurzaam, wat betekent dat u er – mits op de juiste manier aangelegd – heel erg lang plezier van hebt.

Voor elke toepassing een gietvloer

Gietvloeren zijn in principe geschikt voor vrijwel elk soort bedrijfsvloer.Ā Er bestaan verschillende soortenĀ gietvloeren. De drie meest voorkomendeĀ soorten zijn de cementgebonden, epoxy en polyurethaan (oftewel PU) gietvloer. De vloeren kunnen in verschillende lagen aangebracht worden en daardoor is er ook niet Ć©Ć©n vaste standaard gietvloer van Epoxy of PU, maar zijn er vele variaties mogelijk. Afhankelijk van uw eisen aan de vloer zullen wij de geschikte vloer samenstellen en adviseren.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

De verschillende typen gietvloeren

Er zijn verschillende typen gietvloeren beschikbaar. Namelijk de epoxy, PU en de Cementgebonden Gietvloer. Voor elke toepassing is er wel een geschikte gietvloer. Lees hier welke gietvloer variant het meest geschikt is voor uw project.

De epoxy gietvloer is zeer breed toepasbaar

De epoxy variant is ƩƩn van de twee soorten kunststof gietvloeren van Mesa Coatings. Door zijn hoge mechanische en chemische belastbaarheid zijn epoxy gietvloeren zeer geschikt voor industriƫle toepassingen.
Voordelen van epoxy. Het is al lang bekend dat vloeren op basis van epoxy over extreem harde eigenschappen beschikken. Deze type vloer wordt al heel lang gebruikt in o.a. de vliegtuigindustrie en de machinebouw. Epoxy gietvloeren zijn twee keer zo sterk als beton en daarnaast is het ook nog eens erg licht. Zoals de meeste coatingvloeren is ook de epoxyvloer zeer makkelijk schoon te houden. Vooral door het laatst genoemde voordeel is deze type vloer erg geschikt voor gebruik in o.a. slagerijen of andere bedrijven in de foodsector.

Harder dan beton

Verder is epoxy tweemaal harder dan beton en poriƫn dicht, wat als resultaat heeft dat de vloer slijtvast, onderhoudsvriendelijk, vloeistofdicht en vochtbestendig is. Het is mogelijk om kleuren te mengen, waardoor de vloer in talloos verschillende kleuren kan worden geleverd.

Aanleg van uw gietvloer

De aanleg van uw gietvloer vraagt om ervaren experts met specialistische kennis. We zijn marktleider in de Benelux, dus we weten uitstekend hoe we uw epoxyvloer moeten aanleggen. Daarvoor gebruiken we meerdere chemische componenten, die we in de juiste verhouding met elkaar mengen.

Bovendien bereiden we de ondergrond goed voor, bijvoorbeeld met een voorstrijkmiddel of door de vloer (stofvrij) te stralen of schuren. Dat garandeert een goede hechting van de nieuwe vloer, afgestemd op het type ondervloer dat u heeft liggen. Ons gekwalificeerde personeel gaat er graag voor u mee aan de slag.

De “comfortabele” variant van de gietvloer

De polyurethaan gietvloer is de tweede soort kunststof gietvloer van Mesa Coatings. De PU Gietvloer is een taai-elastische vloer en enerzijds minder hard dan de epoxy gietvloer waardoor het minder geschikt is voor zware mechanische belasting. Echter, deze ā€˜zachtereā€™ ondergrond is comfortabeler en geschikt voor lichte tot halfzware belasting. Verder is PU net als de epoxy gietvloer in talloos verschillende kleuren leverbaar en poriĆ«n dicht, waardoor het makkelijk is schoon te maken. Tot slot is de vloer door zijn elasticiteit scheur overbruggend, naadloos en heeft het een hoge slijt- en krasvastheid. Dit zorgt ervoor dat de PU gietvloer een zeer geschikte vloer is voor onder andere:

 • Winkelcentra en winkelpanden
 • Kantoorgebouwen als kantoorvloer
 • Showroom voor bv. autobedrijven

Voordelen PU Gietvloer

De PU gietvloer wordt naadloos aangebracht en is vloeistofdicht. Deze taai-elastische vloer kan ook op instabiele ondergronden worden aangebracht zoals een houten ondervloer. De ā€œelastischeā€ PU gietvloer werkt geluiddempend en is comfortabel. Een ander voordeel is dat de PU gietvloer niet scheurgevoelig is. De vloer is in verschillende RAL kleuren leverbaar.

De gietvloer variant die wij liever niet installeren

De gietvloer op cementgebonden basis wordt ook wel woonbeton of gietmortel genoemd. Het is een harde vloer die geschikt is als ondergrond of om te egaliseren. Echter, cementgebonden gietvloeren vangen geen ā€˜werkingā€™ van de ondergrond op, zijn in weinig kleuren verkrijgbaar en zijn niet poriĆ«n dicht, wat leidt tot vlekvorming. Onder andere door deze redenen is het niet mogelijk om door Mesa Coatings een Cementgebonden gietvloer te laten aanbrengen. Wel is het mogelijk de cementgebonden gietvloer te laten storten, waarna Mesa Coatings BV hier een vloercoating bovenop komt aanbrengen.

Branches

Onze epoxy gietvloeren zijn geschikt voor iedere branche. Ontdek de belangrijke voordelen voor de industrie, food-sector en automotive-branche, net als voor de horeca, kantoren en de andere sectoren waarin onze klanten actief zijn.

Gietvloer voor industrie

Industrie

Gietvloer laten plaatsen in een magazijn met zware voertuigen of andere industriƫle omgeving? Goed geschikt, dankzij de hoge mechanische belastbaarheid.
Gietvloer voor de horeca sector

Horeca

Werk hygiƫnisch, hoogwaardig en volkomen veilig, bijvoorbeeld dankzij de antislip-afwerking. Speciaal voor omgevingen waarin hard gewerkt wordt en veel beweging plaatsvindt
Gietvloer voor de foodsector

Food sector

Voldoen aan de strenge HACCP-eisen met een vloer die u makkelijk kunt reinigen? 100% hygiƫnisch en met beperkte dagelijkse inzet makkelijk schoon te houden.
Gietvloeren voor kantoorruimte

Kantoor

De makkelijk te reinigen en duurzame keuze voor kantoren en vergelijkbare omgevingen. Verkleurt niet, dankzij de hoge UV-bestandigheid van de epoxy gietvloer.
Gietvloeren voor automotive sector

Automotive

Volledig vloeistofdicht, als ideale keuze in de werkplaats of de carwash. Gietvloeren speciale voor de automotive-branche, volgens alle belangrijke richtlijnen die er gelden.
Gietvloer voor de overige sector

Overige sectoren

Te gebruiken in allerlei andere sectoren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, dan vertellen onze specialisten u er graag meer over.
Heavy duty

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting
Vloeistofdicht

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen
Hygiƫnisch

Hygiƫnisch

Minder ophoping van bacteriƫn
UV Bestendig

UV bestendig

Geen verkleuring door UV straling
Antislip

Antislip

Antislip toplaag is mogelijk
Chemisch bestendig

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies
Hitte bestendig

Hitte bestendig

Bestand tegen b.v. hete vloeistoffen
Snel gelegd

Snel gelegd

Binnen enkele uren belastbaar

Recente gietvloer projecten

Benieuwd naar de gietvloer projecten die we recent hebben opgeleverd? Als marktleider in vloercoatings werken we iedere dag aan mooie nieuwe projecten. Ontdek een aantal van de gietvloeren waar we trots op zijn. Of neem contact op, dan vertellen we u graag meer over de projecten binnen uw specifieke branche.

Makro – Amsterdam

Tesla – Duiven

PontMeyer

Bakkerij Verbeek – Brummen

BMW – Zwolle

Neem contact met ons op voor vragen of deskundig advies

De medewerkers van Mesa Coatings zijn experts op het gebied van coatingsystemen, wilt u advies over het installeren van een coatingvloer voor uw bedrijf? Onze medewerkers staan u graag te woord.

Gietvloer: veelgestelde vragen

Hoe werkt de combinatie gietvloer/vloerverwarming?

Een vraag die wij van Mesa Coatings, expert in het plaatsen van gietvloeren, vaak krijgen, is hoe de combinatie gietvloer/vloerverwarming werkt. Een warme vloer is namelijk wel prettig, zeker in een kantoor- of winkelruimte. Wij kunnen iedereen die zich daar zorgen over maakt gerust stellen: een gietvloer is de ideale vloer in combinatie met vloerverwarming!

De combinatie gietvloer/vloerverwarming is ideaal, omdat deze in Ć©Ć©n keer gelegd kan worden, zowel in harde als in zachte vloeren. Dit maakt het al veel voordeliger dan wanneer de vloerverwarming achteraf geplaatst moet worden. Ook zorgt de gietvloer voor een hele goede geleiding, waardoor de warmte goed gevoeld kan worden en er niet voor niets gestookt wordt.

Zelf doen of niet?

Er is nog een vraag die vaak opkomt als het gaat om een gietvloer. Zelf doen of niet? Het leggen van gietvloeren lijkt heel eenvoudig, waardoor veel mensen ook graag zelf een poging wagen. Dit zorgt immers voor een aanzienlijke besparing op de kosten. Hierbij is een goede voorbereiding erg belangrijk. Kies ook voor hoogwaardige materialen en neem voldoende tijd voor het drogen.

Voor een perfect eindresultaat is het heel belangrijk dat de vloeren waarmee gewerkt wordt ā€“ dus ook de ondervloer ā€“ helemaal strak is. Ook moet elke laag steeds strak afgewerkt worden, zodat dit weer een mooie basis vormt voor de nieuwe laag. Werk altijd heel voorzichtig en secuur; een gietvloer verwijderen is namelijk niet heel gemakkelijk!

Zijn er nog nadelen aan een gietvloer?

Dat ligt aan de toepassing en natuurlijk aan de gebruiker. Zo zijn gietvloeren heel strak, waardoor ā€“ als het licht erop schijnt ā€“ alles zichtbaar is. Dit kan als nadeel ervaren worden. Ook worden gietvloeren uit Ć©Ć©n stuk gemaakt. Dat betekent dat de vloer kan scheuren op het moment dat er een scheur in de dekvloer eronder zit.

Het feit dat ze uit Ć©Ć©n stuk bestaan kan ook gezien worden als een van de nadelen, met name als u dit zelf wilt doen. Het betekent dat u heel precies moet werken en dat het belangrijk is om de vloer per laag steeds volledig af te werken. Zeker bij grotere oppervlakken kan dit betekenen dat de klus niet zo gemakkelijk alleen te klaren is. Hulp inschakelen is vaak beter.

Wat is bij een gietvloer de prijs per m2?

Benieuwd naar de prijs per vierkante meter (m2) voor een epoxy gietvloer? We zijn marktleider in de Benelux, waardoor we u voordelig van dienst kunnen zijn in de hoogste kwaliteit. Vraag een vrijblijvende offerte aan , dan leggen we u graag uit wat de prijs per vierkante meter in uw geval zal zijn.

Wat zijn geschikte ondergronden voor een gietvloer?

Een gietvloer als coating aanbrengen over de bestaande ondervloer? Diverse ondergronden zijn daar uitstekend voor geschikt. Het gaat bijvoorbeeld om:

 • Chape
  Een poreus materiaal, dat goed geschikt is als ondergrond voor een gietvloer. Met de juiste primer zorgen we voor een perfecte hechting met de coating die we aanbrengen.
 • Beton
  Door het beton (stofvrij) op te schuren garanderen we een goede hechting, dankzij het ruwe oppervlak. Een geschikte ondergrond voor de epoxy gietvloeren die we aanbrengen.
 • Tegels
  Geschikt voor een gietvloer, mits er geen sprake is van losse tegels. Soms brengen we een egalisatielaag aan om beperkte niveauverschillen op te heffen.
 • Natuursteen
  Vergelijkbaar met tegels, dus goed geschikt voor een vloercoating als de ondergrond netjes vast en vlak ligt. We schuren de ondergrond, voor een goede hechting.

Let op: hout en linoleum zijn helaas minder goed geschikt als ondergrond voor een gietvloer. In sommige gevallen kunnen we u er na een grondige inspectie toch mee van dienst zijn, soms met een paar praktische aanpassingen om een goede hechting te garanderen.

In welke regio's plaatst Mesa Coatings gietvloeren?

Als marktleider in de Benelux werken we voor klanten door heel Nederland, in Belgiƫ, Luxemburg en bijvoorbeeld ook in Duitsland. Vanuit onze internationale ervaring weten we waar de meest veeleisende klanten om vragen. Die kennis en expertise gebruiken we om ook u op de beste manier van dienst te zijn met onze vloercoatings van de hoogste kwaliteit.

Gietvloer schoonmaken en onderhoudsadvies: hoe werkt dat?

De gietvloer schoonmaken en goed onderhouden? Het is een hygiƫnische en grotendeels onderhoudsvrije keuze. Wel is het belangrijk om het losse vuil dagelijks te verwijderen met een (olievrije) stofwisser, een zachte bezem of met een stofzuiger. Daarnaast is het verstandig om de gietvloer te reinigen met een microvezel vlakmop, te combineren met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren.