De troffelvloer; naadloos en onverwoestbaar

Een ijzersterke en krasbestendige vloer

Bent u op zoek naar een vloer die sterk is, krasbestendig en makkelijk in onderhoud? Dan zou een troffelvloer weleens de oplossing kunnen zijn. Een troffelvloer is gemaakt van fijngemalen grind en PMMA-hars. Dit wordt samengebonden door een epoxy kunsthars. Deze epoxy kunsthars zorgt ervoor dat de vloer erg sterk wordt.

Een troffelvloer kan worden aangebracht op verschillende ondergronden en wordt met name toegepast in industriële omgevingen en horecagelegenheden. Het slijtvaste karakter van de troffelvloer, in combinatie met het hygiënische karakter, zorgt ervoor dat deze vloer erg populair is in verschillende branches.

De voordelen van een troffelvloer

De bovenlaag van een troffelvloer bestaat uit een laagje gel, wat ervoor zorgt dat er geen vuil of vloeistof in de vloer kan trekken. Dit zorgt ervoor dat de vloer gemakkelijk schoon te houden is. Het onderhoudsvriendelijke karakter van de troffelvloer wordt versterkt doordat de vloer naadloos gelegd kan worden. Daarnaast is de vloer bestand tegen chemische middelen en is het mechanisch belastbaar. Omdat de troffelvloer zo veelzijdig is, is deze geschikt voor enorm veel branches en doeleinden.

De troffelvloeren van Mesa Coatings hebben nog meer voordelen; ze zijn vloeistof dicht, antistatisch, antislip, UV bestendig en binnen één dag weer belastbaar.

Wanneer kiest u voor een troffelvloer?

Gietvloeren nemen enorm toe in populariteit en dat is niet zo gek. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te houden, ze kunnen naadloos gelegd worden en ze zijn ook nog eens hartstikke sterk. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u kiest voor een troffelvloer voor uw bedrijf.

Heeft u vanuit uw bedrijf te maken met regels op het gebied van milieu, waardoor u verplicht bent om te kiezen voor een vloer die vloeistofdicht is en bestand tegen chemicaliën? Dan is een troffelvloer een uitstekende keuze. De meeste gietvloeren stoten wel water af, maar zijn niet geheel vloeistofdicht. U wilt natuurlijk niet dat er olie of een andere chemische vloeistof in uw ondervloer terecht komt.

Heeft u te maken met een zware en chemische belasting? Rijden er regelmatig zware transportmiddelen over uw bedrijfsvloer? Staan er zware stellingen in uw magazijn ruimte? Lopen er dagelijks honderden mensen over uw bedrijfsvloer? Troffelvloeren van Mesa Coatings zijn bestand tegen al deze omstandigheden.

Troffelvloer perfect voor natte ruimtes

Juist omdat een troffelvloer naadloos is, is deze vloer uitermate geschikt voor natte ruimtes. Ook de aansluiting met de plinten is naadloos, waardoor er een ronde hoek ontstaat die ervoor zorgt dat het oppervlak zeer gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. de vloer is verder slijtvast en door de aangebrachte seallaag ook nog eens waterdicht. De matte beschermlaag geeft de troffelvloer een natuurlijk uiterlijk.

Niet alleen is de troffelvloer uitermate geschikt voor natte ruimtes, ook in een industriële omgeving komt de vloer goed tot zijn recht. Omdat de vloer heel erg sterk en stevig is, zal deze niet zo snel beschadigen als er zware machines op geplaatst worden of wanneer er met voertuigen over de vloer heen gereden wordt. Ook zal de vloer niet snel beschadigen als er chemische vloeistoffen gemorst worden.

Troffelvloeren van Mesa Coatings

Mesa Coatings plaatst troffelvloeren in de meest uiteenlopende branches; kantoren, winkels, showrooms, metaalverwerking, voedingsmiddelenindustrie, werkplaatsen, garages en de agrarische sector. Omdat de troffelvloer zo veelzijdig is, kan het in elk type bedrijf toegepast worden. De vloer is chemisch en mechanisch belastbaar en makkelijk te onderhouden door de naadloze structuur.

Bent u benieuwd naar de vloeren die Mesa Coatings voor haar klanten heeft gelegd in de afgelopen jaren? Bekijk dan onze app, hierin staan vele van onze projecten in heel Europa weergegeven.