Duurzaam ondernemen begint bij een duurzame vloer

Bedrijven dragen steeds meer een steentje bij

Duurzaam ondernemen is in de laatste jaren erg in populariteit gestegen. Steeds meer bedrijven proberen een steentje bij te dragen aan het fenomeen klimaatverandering. Er zijn onwijs veel manieren waarop iedereen kan bijdragen aan duurzaamheid en alle beetjes helpen. Zo kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat de impact van menselijk toedoen op de natuur tot op zekere hoogte onder controle blijft. Maar hoe kan een vloer nu bijdragen aan duurzaamheid? Wij leggen het u graag uit!

Tip: Alles wat ervoor zorgt dat een vloer een langere levensduur krijgt, draagt bij aan de duurzaamheid. Dit omdat er simpelweg geen nieuwe vloer gelegd hoeft te worden met nieuwe materialen.

Een slijtvaste vloer zorgt voor minder onderhoud

Onnodige slijtage kan voorkomen worden door een slijtvaste vloer aan te leggen. Hierdoor is het onderhoud aan de vloer ook beperkt. Een ander groot voordeel van een slijtvaste vloer is dat het ideaal is voor ruimtes waar met zware machines wordt gewerkt of waar bijvoorbeeld vrachtwagens de vloer belasten. Scheuren en gaten worden namelijk voorkomen waardoor er weer minder onderhoud aan te pas komt. Al met al, een goede oplossing voor in verschillende sectoren.

Een vloeistofdichte vloer is vochtbestendig

In veel sectoren wordt er dagelijks gewerkt met water of vloeistoffen. Om tegen te gaan dat vloeistoffen zich kunnen ophopen en dat schimmels achterblijven is het verstandig om een vloer aan te leggen die vloeistofdicht is. Dit maakt het niet alleen makkelijker om de vloer schoon te maken maar het vocht wordt ook niet vastgehouden. Dit zorgt ervoor dat de vloer een langere levensduur krijgt, wat uiteindelijk leuk meegenomen is.

Een goede ondervloer doet wonderen

Bij het aanleggen van een vloer is een goede ondervloer ook erg belangrijk. Maar waarom is een goede ondervloer nu zo belangrijk? Als een ondervloer niet goed voorbehandeld is, is er een grote kans dat de vloer zich niet goed kan hechten. Bij het voorbehandelen van de ondervloer dienen eventueel aanwezige gaten en scheuren weggewerkt te worden en dient de ondervloer opgeruwd te worden. Als de ondervloer te glad of te vuil is, kan de vloer zich namelijk minder goed hechten en als de hechting niet optimaal is, zal de vloer eerder loslaten. Hierdoor is er vaker onderhoud nodig en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom doet u er slim aan om de ondergrond eerst een goede voorbehandeling te geven door experts. Hierdoor minimaliseert u de levensduur van de vloer aanzienlijk.

geschikte vloer voor de bierbrouwerij
geschikte vloer voor de bierbrouwerij hygiënisch

Recyclen!

Een oude vloer heeft de optie om gerecycled te worden als de situatie het toelaat. Als een vloer eruit gehaald moet worden, kunt u ervoor kiezen om deze in te leveren bij bijvoorbeeld de milieustraat. Opgeruimd staat netjes!

Bij Mesa Coatings doen we ons uiterste best de levensduur van uw vloer te maximaliseren. We hebben een oplossing voor elke sector. Wilt u meer informatie over onze vloeren? Neem dan gerust contact op met ons.