Epoxy rolcoating voor bedrijven

Een veelzijdige en professionele vloer geschikt voor vele branches

De Mesa Epox Coating is een vloersysteem bestaande uit 2-componenten epoxyharsen. Dit type vloersysteem is ongeveer 1 mm dik en is geschikt voor lichte belasting. De Mesa Epox Coating of ook wel een epoxy rolcoating genoemd, is als het ware een toplaag/ beschermlaag, die wordt aangebracht over de huidige ondervloer. De Mesa Epox Coating is een veelzijdige vloer met een professionele look die in vele branches kan worden toegepast.

  Twee verschillende uitvoeringen

  Bij Mesa Coatings kan de epoxy rolcoating in twee varianten worden uitgevoerd. Het systeem kan namelijk als glad systeem of als antislip systeem worden aangebracht.

  De gladde variant bestaat uit een primerlaag en een vloercoating. Na het voorbehandelen van de huidige ondervloer wordt er eerst een primerlaag aangebracht die zal zorgen voor de hechting tussen de ondergrond en de opeenvolgende laag. Hierna wordt de vloercoating oftewel de toplaag aangebracht door middel van het uitrollen van deze laag.

  Voor de antislip variant wordt er, na het voorbehandelen van de vloer, ook eerst een primerlaag aangebracht voor de hechting. In tegenstelling tot de gladde variant wordt deze primerlaag vervolgens ingestrooid met fijn granulaat voor een licht antislip afwerking of grof granulaat voor een grove antislip afwerking. De antislip variant bestaat uit een primerlaag, deze wordt vervolgens ingestrooid met fijn of grof granulaat. Daarna wordt de vloercoating aangebracht door middel van het uitrollen van het materiaal. Het fijn of grof granulaat zorgt voor een structuur in de vloer. Daarnaast zorgt het granulaat ervoor dat de vloer zwaarder mechanisch belastbaar is en meer spanningen kan opvangen.

  De toplaag van het systeem is volledig vloeistofdicht. Deze toplaag of vloercoating wordt meestal aangebracht in de kleur RAL 7001 (lichtgrijs), maar op aanvraag zijn natuurlijk ook andere RAL kleuren mogelijk.

  Voorbehandelen ondervloer

  Voordat de rolcoating op de ondervloer kan worden aangebracht, dient de ondervloer eerst goed voorbehandeld te worden. De ondergrond dient stofvrij, vetvrij, droog en schoon te zijn. Ook dient de ondergrond- en omgevingstemperatuur van de vloer en de ruimte minimaal 15°C te zijn voordat er overgegaan kan worden op het aanbrengen van de Mesa Epox Coating. Deze temperatuur is noodzakelijk omdat epoxyharsen niet onder de 15°C verwerkt kunnen worden. De epoxy rolcoating kan op verschillende ondergronden worden aangebracht: een betonvloer, zandcementvloer en verschillende andere cementgebonden ondergronden. Het voorbehandelen van de ondervloer gebeurt meestal door middel van schuren of stralen. De ondervloer wordt dan ruw gemaakt. Aan een ruwe ondergrond heeft de primerlaag namelijk een betere hechting. Tevens is het tijdens het voorbehandelen van de ondervloer belangrijk dat alle oneffenheden en vervuilingen worden verwijderd. Het voorbehandelen van de ondervloer is een specialistische klus en dient daarom door een professioneel bedrijf uitgevoerd te worden.

  Plaatsen van de Mesa Epox Coating

  De experts van Mesa Coatings plaatsen de epoxy rolcoating in 2 dagen. Op de eerste dag wordt de vloer voorbehandeld door middel van schuren of stralen en wordt er een primerlaag aangebracht. Eventueel wordt die dag de primerlaag ook nog ingestrooid met fijn of grof granulaat wanneer er een (licht)antislip afwerking is gewenst. De primerlaag heeft namelijk 24 uur nodig om uit te harden alvorens de vloercoating kan worden aangebracht. Op de tweede dag wordt de vloercoating, ook wel de toplaag, aangebracht in de gewenste RAL kleur. Na 24 uur is het nieuwe vloersysteem beloopbaar, na 48 uur belastbaar en na 7 dagen is de vloer volledig chemisch uitgehard.

  Alle voordelen van de Mesa Epox Coating

  De epoxy rolcoating van Mesa Coatings is een veelzijdig vloersysteem en biedt daarom ook vele voordelen voor bedrijven in de meest uiteenlopende branches. De belangrijkste voordelen van de epoxy rolcoating hebben wij hieronder voor u uitgeschreven:

  • 100% vloeistofdicht
  • Licht mechanisch belastbaar
  • Makkelijk schoon te maken
  • Uiterst hygiënisch
  • Glad of antislip afwerking mogelijk
  • Strak en naadloos design
  • Professionele en moderne look
  • Uit te voeren in elke RAL kleur
  • Geschikt voor in een werkplaats, magazijn, opslagruimte, distributiecentrum etc.
Troffelvloer antislip en waterdicht
Troffelvloer voor de wasstraten
Ideale vloer in natte ruimtes
Tesla Duiven

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Mesa Coatings heeft jarenlange internationale ervaring op gebied van epoxy vloeren. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor een professionele applicatie van een epoxy rolcoating, maar ook voor vele andere vloersystemen, zoals gietvloeren, troffelvloeren, mortelvloeren, PMMA vloeren en siergrind. Tevens kunnen wij ook uw wanden en plinten afwerken middels onze wandcoatings en kunststof plinten. Heeft u interesse in onze epoxy rolcoating of andere coatings of heeft u vragen over de vloer? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder en voorzien u van een passend advies en een op maat gemaakte offerte.