Epoxyvloer prijs

Een duurzame vloer voor bedrijven

Wat kost een epoxyvloer?

De prijs van een epoxyvloer hangt af van het soort vloer dat u kiest, hoeveel lagen er worden aangebracht, de vierkante meters en eventueel andere factoren waar rekening mee gehouden moet worden. De prijs van de epoxyvloer is daarom nooit vast.

Wat zijn de prijzen per m2?

De exacte kosten van een epoxyvloer per m2 zijn sterk afhankelijk van uw specifieke wensen en de uitvoering die u kiest. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een antisliplaag die u wenst aan te brengen, het egaliseren van de ondervloer of het afwerken van de plinten. Doorgaans is de regel: hoe groter het oppervlak, hoe lager de prijs per m2 is. Bovendien is het belangrijk om van tevoren aan te geven hoe groot de totale vloer zal zijn. Voor de prijs kunt u contact met ons opnemen en wij zullen een vrijblijvende offerte voor u opmaken aan de hand van de oppervlakte en uw specifieke wensen.

Arrow

Vrijblijvende prijsindicatie aanvragen

Geïnteresseerd in een epoxyvloer van de hoogste kwaliteit? Vraag een geheel vrijblijvende offerte bij ons op

Epoxyvloer voor bedrijven

Een epoxyvloer wordt in vele verschillende sectoren toegepast. De epoxyvloer heeft namelijk vele voordelen die de vloer erg aantrekkelijk maken voor bedrijven. Zo is de vloer bijvoorbeeld volledig vloeistofdicht, mechanisch belastbaar, makkelijk schoon te maken, uiterst hygiënisch, heeft een strak en naadloos design en een modern uiterlijk. Hierdoor is de epoxyvloer uitermate geschikt voor werkplaatsen of garages, magazijnen, opslagruimtes, distributiecentra, industriële ruimtes, winkelruimtes en productieruimtes en zult u de epoxyvloer dus ook vaak in deze ruimtes tegenkomen.

Epoxyvloer diktes

Bij Mesa Coatings hebben wij twee typen vloeren van het materiaal epoxy, namelijk de Mesa Epox Vloercoating en de Mesa Epox Gietvloer .

De Mesa Epox vloercoating is ongeveer 1 mm dik en geschikt voor lichte belasting. De huidige ondergrond wordt opgeruwd door middel van schuren of stralen en aansluitend wordt de primer aangebracht om ervoor te zorgen dat de ondergrond en de opeenvolgende laag aan elkaar zullen hechten. Daarna wordt de toplaag aangebracht door middel van het uitrollen, zodat de vloer volledig vloeistofdicht wordt.

De Mesa Epox Gietvloer is ongeveer 2 – 3 mm dik en geschikt voor middelzware belasting. De huidige ondergrond wordt opgeruwd en vervolgens wordt er een egalisatielaag aangebracht, die ervoor zorgt dat de vloer helemaal vlak wordt. Eventueel kan de egalisatielaag ingestrooid worden met grof of fijn granulaat, zodat het systeem meer spanningen kan opvangen. Als laatste wordt er een toplaag aangebracht.

De epoxyvloer wordt voornamelijk op een ondergrond bestaande uit beton of een andere cementgebonden ondergrond aangebracht. Deze ondergronden zullen we vooraf egaliseren. Dit dient door middel van (stofvrij) schuren of stralen gedaan te worden. Het is erg belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden voor verdere afwerking, in verband met de hechting van de nieuwe laag. De ondergrond dient namelijk volledig ruw en stofvrij te zijn voor optimale hechting.

Systeem Geschikt voor Aantal lagen Laagdikte
Mesa Epox vloercoating Autogarages, werkplaatsen etc. 2 1mm
Mesa Epox gietvloer Winkels, kantoren, kantine's etc. 3~4 2~3mm

Welke factoren bepalen de prijs van een epoxyvloer?

Er zijn een aantal factoren die de prijs van de epoxyvloer bepalen. Als eerste is het belangrijk om het soort vloer te kiezen. Een epoxy vloercoating is bijvoorbeeld goedkoper dan de epoxy gietvloer. Daarnaast speelt het aantal lagen ook een belangrijke rol in het bepalen van de prijs. Het toevoegen van een antisliplaag en het instrooien van de egalisatielaag met granulaat zullen de prijs van de vloer ook doen stijgen.

Bijkomende kosten voor de werkzaamheden

Het leggen van een epoxyvloer is geen gemakkelijke klus waar veel bij komt kijken. Voordat de epoxyvloer gelegd kan worden, dient de huidige ondergrond eerst te worden geëgaliseerd. Dit kan door middel van stofvrij schuren of stralen. Naast het leggen van de vloer zijn er nog andere zaken waar rekening mee gehouden moet worden, zoals het maken van uitzettingsvoegen, het aanbrengen van een antisliplaag, de vloerprofielen en andere toeslagmaterialen en de afwerking van de plinten.

Welke kosten zijn er na het plaatsen van een epoxyvloer?

De epoxyvloer is een erg duurzame en een onderhoudsvriendelijke vloer. Na het plaatsen van de vloer kunt u jarenlang profiteren van alle voordelen van de epoxyvloer. Het enige waar u na het leggen van de vloer nog naar om moet kijken is het onderhouden ervan. Echter, is het onderhouden van de epoxyvloer een gemakkelijke klus en bestaat vooral uit het reinigen ervan. Een zachte bezem is al voldoende om stof en vuil van het oppervlak te verwijderen.

Epoxyvloer kleuren

De epoxyvloer wordt in de meeste gevallen afgewerkt in de kleur RAL 7001 (lichtgrijs). Deze kleur zorgt namelijk voor een hoge lichtopbrengst en men ziet er het minst vuil op. Echter, zijn andere kleuren uiteraard ook mogelijk op aanvraag.

Benieuwd naar de prijs voor uw bedrijf?

RAL 5005
RAL 9016
RAL 9006
RAL 1013
RAL 9007
RAL 5015
RAL 9010
RAL 3020