Waarom kiezen voor een vloeistofdichte vloer?

Een voordelig alternatief van een gietvloer

Onder een coatingvloer wordt een vloersoort verstaan die een voordelig alternatief vormt voor een gietvloer. Coatingvloeren worden in vier etappes gemaakt: eerst wordt de ondergrond geschuurd. Vervolgens worden gaten en kiertjes gedicht. Daarna is het tijd om een primer aan te brengen, gevolgd door een coatinglaag. Deze coatinglaag is vloeistofdicht en heeft diverse interessante voordelen te bieden.

Waarom is een vloeistofdichte coatingvloer zo ideaal?

Een van de grote pluspunten van een coatingvloer is het feit dat deze als vloeistofdichte vloer perfect geschikt is om in bedrijven, kantoorpanden en loodsen te gebruiken. Een Mesa Coatings coatingvloer is enorm sterk en laat geen vloeistoffen door. En dat is in diverse arbeidssectoren een fijne gedachte. Zo lekt er in garages wel eens olie of benzine. In restaurants belandt regelmatig drinken, soep of water op de grond, terwijl er nog talloze soortgelijke voorbeelden te noemen zijn van bedrijfsvloeren die nat en vochtig (kunnen) worden. Denk bijvoorbeeld aan de stallen van landbouwbedrijven, die regelmatig schoongemaakt moeten worden. Een strakke en naadloze vloeistofdichte vloer is dan de perfecte oplossing! Een vloeistofdichte coatingvloer van Mesa Coatings is zo’n vloer, die voorkomt dat er water en vocht in de vloer trekt en voor uiteenlopende problemen zorgt, zoals schimmelvorming of ongezonde en onhygiënische situaties.

Andere pluspunten van een vloeistofdichte coatingvloer

Een vloeistofdichte vloer is in elke branche van toegevoegde waarde. Naast het feit dat vloeren hygiënischer en schoner blijven, is een echt pluspunt ook het onderhoudsgemak van deze vloeren. Door het gladde en strakke oppervlak kunnen coatingvloeren van Mesa Coatings snel en zorgvuldig schoongemaakt worden. Dit komt omdat de vloeren barstvrij, naadloos en zonder scheuren gelegd worden. In bepaalde sectoren is het wettelijk verplicht om vloeistofdichte vloeren te gebruiken, zoals bij tankstations en in de chemische industrie. Met een coatingvloer voorkom je namelijk dat er schadelijke stoffen in de grond trekken en lever je een bijdrage aan een beter milieu. Naast deze derde pre van coatingvloeren gebruiken, kan nog een vierde voordeel worden genoemd. Coatingvloeren zijn namelijk relatief voordelig vergeleken met complete gietvloeren. Zeker in grote bedrijfshallen en loodsen kan het leggen van een coatingvloer flink in de kosten schelen. Ten slotte heeft coating als vloertype nog als pre dat deze vloeren in alle standaard RAL-kleuren geleverd kunnen worden. Nagenoeg alles is qua kleur samenstelling en vormgeving mogelijk!

Troffelvloer antislip en waterdicht
Ideale vloer in natte ruimtes
Troffelvloer voor de wasstraten
Troffelvloer in carwash

Mesa Coatings legt uw vloer snel en zorgvuldig

Voordelen van een coatingvloer van Mesa Coatings zijn er dus in overvloed. Zoek je een goede, betrouwbare en betaalbare vloer voor jouw bedrijf, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Extra prettig is daarbij dat onze gespecialiseerde en ervaren medewerkers de coatingvloeren snel en strak voor u leggen. Onze coatingvloeren zijn al na 24 uur weer belastbaar, waardoor uw bedrijfsvoering van het leggen van de nieuwe vloer nauwelijks hinder ondervindt. Zeker niet als u ervoor kiest om uw coatingvloer in het weekend te laten plaatsen.

Neem nu contact op met een van onze specialisten voor een oriënterend gesprek en om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen je graag verder aan een strakke, sterke en stijlvolle bedrijfsvloer!

Jan-Peter Expert
Benieuwd naar de voordelen voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Jan-Peter, accountmanager en expert in vloercoatings voor de industrie, automotive en carwash