Wat is de meest geschikte vloer voor de bierbrouwerij?

Functionele vloer met de juiste eisen

Een bierbrouwerij heeft vaak een stoere uitstraling en een karakteristieke omgeving. Hier hoort natuurlijk ook een bijpassende vloer bij. De vloer moet niet alleen karakter hebben maar moet ook functioneel zijn en voldoen aan bepaalde eisen. Zo moet de vloer tegen een stootje kunnen, chemisch bestendig en vloeistofdicht zijn. In deze blog bespreken wij wat de meest geschikte vloer is voor de bierbrouwerij en leggen wij uit waarom.

Waar moet een bierbrouwerij vloer aan voldoen?

In een bierbrouwerij wordt vaak met zuren gewerkt. Deze zuren en vloeistoffen kunnen tijdens het productieproces op de grond terecht komen. Daarom is het erg belangrijk dat de vloer in een bierbrouwerij bestand is tegen zuren en chemicaliën. En misschien wel het belangrijkste: de vloer in een bierbrouwerij dient vloeistofdicht te zijn, zodat de vloeistoffen en chemicaliën niet in het oppervlak kunnen trekken en het oppervlak niet kunnen aantasten. Verder is het belangrijk dat de vloer in een bierbrouwerij mechanisch belastbaar is. Er wordt namelijk regelmatig met zware tanks of andere wagens overheen gereden om biertonnen te verplaatsen. Als laatst is het vaak gewenst dat de vloer in een bierbrouwerij makkelijk schoon te maken is voor als er bier of andere materialen op de vloer terecht komen.

Bierbrouwerij vloer van Mesa Coatings

Bij Mesa Coatings kunt u uiteraard ook terecht voor een vloer voor in de bierbrouwerij. De meest geschikte vloer voor deze toepassing is het Mesa Fast vloersysteem. Het Mesa Fast vloersysteem is een troffelvloer, ook wel bekend als mortelvloer, troffelvloer of acrylaatvloer. Dit vloersysteem is op basis van PMMA harsen, dit is een kunststof materiaal met een erg korte uithardingstijd. Door deze korte uithardingstijd hoeven de werkprocessen nooit lang stil te liggen en wordt omzetderving tot een minimum beperkt.

Het Mesa Fast vloersysteem bestaat uit vier lagen. Allereerst wordt de huidige ondergrond opgeruwd door middel van schuren of stralen. Daarna wordt de eerste laag aangebracht, welke bestaat uit een primecoat-trans laag, deze zorgt voor de hechting aan de ondergrond. De tweede laag is een flexibele tussenlaag, deze wordt vervolgens ingestrooid met granulaat, het granulaat zorgt ervoor dat de vloer body krijgt en dat deze spanningen en bovenwaartse krachten op kan vangen. Als laatst wordt de seallaag aangebracht, ook wel de toplaag genoemd. De toplaag kan in verschillende antislip gradaties worden afgewerkt, van glad tot antislip. Voor een bierbrouwerij is een (licht) antislip afwerking het beste, dit zorgt ervoor dat uw medewerkers veilig hun werk kunnen doen en glijpartijen worden vermeden.

Naadloos gelegd en uiterst hygiënisch

Ons Mesa Fast vloersysteem wordt naadloos gelegd, hierdoor kunnen er geen vloeistoffen en vuilen tussen kieren ed. gaan zitten en onder de vloer komen. Verder is de Mesa Fast vloer ook erg onderhoudsvriendelijk en uiterst hygiënisch. Dit is erg handig, want u wilt uw bierbrouwerij wel netjes en schoon houden.

geschikte vloer voor de bierbrouwerij
geschikte vloer voor de bierbrouwerij hygiënisch

Offerte nodig voor uw bierbrouwerij vloer?

Heeft u een vloer nodig voor uw bierbrouwerij en bent u geïnteresseerd in onze Mesa Fast vloer? Neem dan contact met ons. Onze ervaren specialisten staan u graag te woord en kunnen u geven u een passend advies gebaseerd op uw situatie.

Voordelen van Mesa Fast in uw bierbrouwerij

  • Vloeistofdicht
  • Bestand tegen zuren en chemicaliën
  • Mechanisch belastbaar
  • Slijtvast
  • Naadloos
  • Antislip
  • Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch
  • Snelle applicatie