Welke antislip afwerking is geschikt voor uw bedrijf?

Een uitleg per branche!

Bij Mesa Coatings bestaat het assortiment uit verschillende vloersystemen wat het mogelijk maakt om een perfecte vloeroplossing te bieden in elke branche en voor elke toepassing. Elke branche is compleet anders als het gaat om richtlijnen waar vloeren aan moeten voldoen. In sommige branches speelt hygiëne een grote rol, waar ergens anders juist meer waarde wordt gehecht aan vloeistofdichtheid of het uiterlijk van de vloer.

Een extra uitvoering die onder andere de veiligheid van medewerkers en klanten vergroot, is de afwerking van de vloer en dan sprekende over de mate waarin de vloer glad of antislip wordt afgewerkt. Maar wat voor afwerking heeft u nodig in uw bedrijf? We leggen u hieronder graag uit welke afwerking de beste oplossing is per toepassing en per branche.

Horeca keuken, bakkerij, slagerij, koelcel & vriescel

In de voedingsmiddelenindustrie wordt de vloer veelal licht antislip afgewerkt en brengen wij voornamelijk ons Mesa Fast systeem aan. Binnen deze sector wordt er veel gewerkt met voedsel en vloeistoffen, onder andere water, vetten en oliën. De naadloze afwerking voorkomt dat voedselresten achterblijven en ophopen. We werken de vloer hier licht antislip af, dit is perfect doordat de vloer dan gemakkelijk schoon te maken is. Daarnaast wordt ook de veiligheid van uw personeel gewaarborgd, doordat de vloer niet te glad wordt wanneer er vloeistoffen op de vloer terecht komen.

Wasstraat, wasboxen & rolloverhal

In de Carwash sector is de voornaamste reden voor een antislip laag de veiligheid van het personeel en de klanten wanneer zij over de vloer lopen bij het wassen van de auto. In de wasboxen, wasstraten en rolloverhallen brengen wij het Mesa Fast systeem aan en wordt dit systeem antislip afgewerkt. Zo wordt er overal aan de veiligheid gedacht. Een groot pluspunt is dat ook deze vloer goed schoon te maken is.

Automotive werkplaats & garage

Zoals u weet komen er regelmatig oliën en logen op de vloer in een werkplaats en garage in de automotive industrie. Hier wordt vaak gekozen voor een lichte antislip laag of een gladde afwerking. Hierdoor is de vloer makkelijk te reinigen zodra er oliën op de vloer komen. De vloersystemen die wij binnen deze sector regelmatig aanbrengen zijn: Mesa Fast (gladde afwerking), Mesa Epox Basic Gietvloer (dit systeem is altijd glad) en Mesa Epox Coating (lichte antislip). Wanneer er bij het laatste systeem alleen wordt gekozen voor een primer en floorcoating is de vloer glad afgewerkt, dit systeem is een dunner systeem dan de Mesa Epox Basic Gietvloer.

Showroom

De showroom moet er altijd goed uitzien voor klanten en dan is het handig wanneer de vloer makkelijk schoon te maken is. De beste oplossing is daarom een lichte antislip laag, zodat de vloer makkelijk te vegen en te dweilen is. Afdrukken van vieze schoenen zijn dan snel verleden tijd. Daarnaast is het systeem niet te glad wanneer de klanten op een regenachtige dag met natte schoenen het pand betreden en is er geen kans op uitglijden.

Het Mesa Fast Systeem is zeer geschikt voor de showroom, omdat dit vloersysteem beter bestand is tegen weekmakers in banden van auto’s in tegenstelling tot een epoxy systeem. Wanneer auto’s voor een langere periode op dezelfde plek staan, adviseren wij wel altijd om rubberen matten onder de banden te plaatsen.

Sanitaire Ruimtes: Douches, Toiletten & Zwembadvloeren

De primaire reden voor een antislip afwerking in sanitaire ruimtes, is de veiligheid. Het is prioriteit om ervoor te zorgen dat glijpartijen worden vermeden en daarom wordt de vloer (licht) antislip afgewerkt. Misschien denkt u, waarom leggen ze in zwembaden en douches geen antislip laag met zeer hoge waardes? Dit komt omdat het Mesa Fast systeem, wat wij in deze ruimtes aanbrengen ingestrooid wordt met grof granulaat. Dit granulaat zorgt voor de antislip afwerking, maar is erg ruw om over te lopen met blote voeten en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Waarom brengen wij in deze ruimtes het Mesa Fast systeem aan in tegenstelling tot epoxy systemen? Het Mesa Fast systeem is bestand tegen urine en chemische stoffen die gebruikt worden in de douche of in zwembaden. Er zal geen reuk- en vlekvorming ontstaan.

Magazijnen, distributiecentra & bedrijfs- en productiehallen

Van alle sectoren, hebben magazijnen en de bovenstaande hallen de grootste vloeroppervlakten in vierkante meters. In deze hallen wordt vaak gekozen voor ons Mesa Epox Coating systeem. In magazijnen en hallen vindt nagenoeg geen zware belasting plaats, er rijden enkel heftruks of pompwagens over de vloer, waardoor een zwaar te belasten vloer vaak overbodige luxe is. Een rolcoating als beschermlaagje over de huidige betonvloer of cementdekvloer is vaak voldoende. De vloer kan hier licht antislip afgewerkt worden, maar meestal wordt er gekozen voor een glad oppervlak. Het komt wel eens voor dat ons Mesa Fast Systeem wordt aangebracht in de gladde uitvoering en erg uitzonderlijk wordt er gekozen voor onze Basic Gietvloer. Deze laatste twee systemen zijn dikkere systemen dan de Mesa Epox coating en daardoor ook zwaarder belastbaar.

Kantoorruimte, kantine & restaurantvloer

In onder andere kantoren wordt er voornamelijk gelopen over de vloer en wordt er met tafels geschoven of met bureaustoelen over de vloer gereden. De beste oplossing voor deze ruimtes is daarom ons Mesa Fast Systeem met een gladde uitvoering. Hierdoor kan er makkelijk geveegd of gedweild worden wanneer er met vieze schoenen over de vloer wordt gelopen. Daarnaast is dit systeem bestand tegen krassen wanneer er wordt geschoven met interieur, in tegenstelling tot onze epoxy systemen.

Wat is een coatingvloer?
Coatingvloer parkeergarage
Coatingvloer Pontmeyer
Coatingvloer carwash

Extra informatie

Belangrijk om te vermelden is dat wanneer wij ons Mesa Fast Systeem glad afwerken, er toch altijd een structuur te zien is door het granulaat. Hierdoor is dit systeem nooit zo glad als een Mesa Epoxy Basic Gietvloer of een 2-Laags Epoxy Coatings.
Bent u benieuwd wat de beste oplossing is voor uw bedrijfsvloer? We adviseren u graag vrijblijvend. Neem gerust contact op voor meer informatie.

We streven naar innovatieve, duurzame en hygiënische coatings. Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde van een 8,5 en daar zijn wij heel trots op!

Jan-Peter Expert
Benieuwd naar de voordelen voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Jan-Peter, accountmanager en expert in vloercoatings voor de industrie, automotive en carwash