Hoe kun je ongelukken op de werkvloer verminderen?

Elke dag gebeurt een ongeluk

Dagelijks komen er ongelukken voor op de bedrijfsvloer. In de meeste gevallen gaat het hier om struikelen, uitglijden en vallen, maar er kunnen ook ergere ongelukken plaatsvinden. Denk aan het vallen van hoogte of een aanrijding door een machine. De meeste ongelukken komen voor in de bouwsector, gevolgd door de transport-, en opslagsector. Zo’n kwart van de ongelukken vindt hier plaats. Om dit te voorkomen en het werk veiliger te maken moet er gezorgd worden voor veilige arbeidsmiddelen, veiligheidsprocedures en een cultuur van gezond en veilig werken.

De cijfers liegen er niet om

In 2017 zijn maar liefst 54 mensen omgekomen tijdens een bedrijfsongeval. In de bouw vielen de meeste slachtoffers, 20 mensen zijn hier naar aanleiding van een bedrijfsongeval overleden. Uit onderzoek blijkt dat per jaar zo’n 200.000 werknemers een bedrijfsongeval krijgen en dat dit gemiddeld 60 keer per jaar gaat om een ongeval met dodelijke afloop. De meeste bedrijfsongevallen vinden plaats in de industrie, maar liefst 7805 ongevallen vinden hier jaarlijks plaats. Daarna volgt de bouwnijverheid met 5497 ongevallen. Het aantal dodelijke ongelukken schommelt jaarlijks tussen de 50 en 70, wat natuurlijk hartstikke hoog is. Zeker als u zich bedenkt hoe streng de regels zijn ten aanzien van veiligheid op de werkvloer. Wist u dat een goede vloer ook bijdraagt aan de veiligheid van uw medewerkers?

De voordelen van een coating vloer

Een bedrijfsvloer moet aan verschillende eisen voldoen. Uiteraard zijn deze eisen afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent. Een coatingvloer beschikt over enorm veel voordelen die bijdragen aan de veiligheid van uw medewerkers. Omdat een coatingvloer heel sterk is en naadloos aangebracht kan worden, heeft u minder snel kans dat uw medewerkers struikelen door gaten of scheuren in de vloer. Ook zijn veel coatingvloeren voorzien van een antislip laag, waardoor medewerkers minder snel uit zullen glijden.

Naast de veiligheids voordelen heeft een coating vloer nog veel meer voordelen. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden, ze zijn sterk en slijtvast, ze kunnen naadloos aangebracht worden, ze zijn duurzaam en chemisch en mechanisch belastbaar.

Een coatingvloer is gemakkelijk te plaatsen

Omdat een coating vloer maar enkele millimeters dik is, kan deze heel eenvoudig geplaatst worden. De coatingvloer wordt gewoon over uw huidige vloer gegoten. Een bijkomend voordeel van een coatingvloer is dat deze zelfnivellerend is. Dit betekent dat de vloer achteraf niet meer geëgaliseerd hoeft te worden. Dit scheelt u enorm in tijd en geld.

Coatingvloer voor minder ongelukken
Werkplaatsvloer automotive
Antislipvloer
Werkvloer coating voor minder ongelukken

Coatingvloeren van Mesa Coatings

Om ervoor te zorgen dat er minder bedrijfsongevallen plaatsvinden, is het dus belangrijk dat uw bedrijf beschikt over een goede vloer. De vloeren van Mesa Coatings zijn geschikt voor verschillende bedrijven in verschillende branches. Wij leveren onder andere coatingvloeren aan de industrie, de food sector, automotive, horeca, kantoor en overige sectoren. Een goede bedrijfsvloer behoort een soepele bedrijfsvoering zo te faciliteren dat alles onverklaarbaar op rolletjes lijkt te lopen. Mesa Coatings bevordert de werkzaamheden door een goede en stevige vloer te leggen, met als resultaat dat ongelukken worden voorkomen.

Bekijk ons aanbod nu op onze website, of neem direct contact met ons op voor vragen of persoonlijk advies!