Betonvloer coaten

Bent u van plan uw huidige bedrijfsvloer een nieuwe look te geven door de betonvloer te coaten? Met een kunststof coating heeft u een kwalitatief hoogwaardige vloer, die voldoet aan uiteenlopende voordelen en kenmerken. Zo wordt uw betonvloer o.a. vloeistofdicht en chemisch bestendig wanneer u deze laat coaten. Wist u dat het, naast binnen, ook uiterst geschikt is om de betonvloer buiten te laten coaten? Wij vertellen u graag welke voorbereidingen getroffen moeten worden voor het coaten van de betonvloer en wat er allemaal bij komt kijken tijdens de applicatie van de coating over de betonvloer. Als laatst sommen we nog alle voordelen met betrekking tot het coaten van de betonvloer voor u op.

Voorbereiding betonvloer coaten

Het coaten van de betonvloer is een uitstekende keus om een hoogwaardige vloer te creëren waar u jarenlang plezier van heeft. Zowel ruwe betonvloeren als een gevlinderde betonvloer kunnen gecoat worden.

Voordat we de coating over het beton aanbrengen, moet de ondergrond worden voorbereid door uzelf. Dit betekent dat de vloer droog, schoon, vetvrij en vrij van obstakels moet worden opgeleverd. Bovendien is het belangrijk dat de vochtigheid van de betonvloer nihil is.

Nadat bovenstaande zaken allemaal zijn geregeld door u is het tijd om de betonvloer te frezen, schuren of stralen. Dit is noodzakelijk omdat de coating beter hecht op een ruwe ondergrond. Indien nodig, zullen daarna de gaten in de vloer worden opgevuld met mortel en de scheuren dichtgezet worden met thix of gel. Vervolgens is het tijd om de betonvloer te coaten.

Bij het coaten van een betonvloer komt kennis en expertise goed van pas. Wij adviseren daarom ook dit proces uit te besteden om een optimaal resultaat te creëren, waarbij de vloercoating jaren meegaat.

Vloersystemen

Er zijn verschillende typen vloercoating systemen die aangebracht kunnen worden over een betonvloer. Een coatingvloer kiezen doet u op basis van uw wensen en eisen, uw type toepassing, de voordelen van het systeem, de ondergrond van uw ruimte en uw budget. U kunt kiezen voor een dunne laag als bescherming voor over de betonvloer. Dan is een tweelaagse epoxy coating de beste keuze en is de prijs voor het coaten van de betonvloer goedkoper dan de volgende systemen. De meest gekozen coating is onze Mesa Fast coatingvloer, deze bestaat uit een dikkere laag dan de epoxy coating. Een betonvloer coaten met ons Mesa Fast vloersysteem kan bij hoge en lage temperaturen, in tegenstelling tot epoxy waarbij een minimum temperatuur van 15 °C nodig is.

Beide coatingvloeren hebben onwijs veel voordelen, zijn zeer geschikt in allerlei sectoren en zijn zelfs te combineren in uw bedrijf. Zo kunt u bijvoorbeeld de betonvloer in uw werkplaats coaten met een epoxy vloer en uw kantoor en de sanitaire ruimtes met ons Mesa Fast systeem. Wij hebben een coatingvloer voor elke sector, van de automotive industrie, tot de horeca- en de voedingsmiddelen en nog veel meer. Weet u niet welke coatingvloer het beste bij uw bedrijf past? Wees gerust, wij adviseren u hierin vrijblijvend.

Betoncoating aanbrengen

Een betonvloer of gevlinderde betonvloer coaten gebeurt met verschillende lagen. Zo bestaat onze tweelaagse epoxy coating, zoals het al verklapt, uit 2 lagen. Een primerlaag en de vloercoating (top laag). Ons Mesa Fast systeem bestaat uit 3 lagen, een primerlaag, een tussenlaag en een seallaag. Beide systemen kunnen glad of antislip worden afgewerkt en zijn beschikbaar in vele (RAL) kleuren.

Voordelen betonvloer coaten

Zoals besproken kunnen we een betonvloer niet alleen binnen, maar ook buiten coaten. Daarnaast hebben coatingvloeren een snelle applicatie en uitharding, waardoor u de vloer weer snel in gebruik kunt nemen. We sommen graag een aantal voordelen van coatingvloeren voor u op:

 • Zeer makkelijk schoon te maken
 • 100% vloeistofdicht
 • Chemisch bestendig
 • Slijtvast
 • Mechanisch belastbaar
 • Glad of antislip afwerking
 • Strak en naadloos
 • Beschikbaar in vele (RAL) kleuren
 • Zeer hygiënisch
 • Moderne en professionele uitstraling
 • UV bestendig (Mesa Fast)

Wilt u uw betonvloer laten coaten?

De coatings van Mesa Coatings zijn in elk bedrijf geschikt. Wilt u hierover meer informatie? Onze adviseurs staan altijd voor u klaar met persoonlijk advies, zij denken graag met u mee. U kunt ze bereiken via +31 (0) 85-4018271, sales@mesa-coatings.eu of vraag gerust een vrijblijvende offerte aan, dan weet u meteen waar u aan toe bent.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

 • Hidden