Epoxy Gietvloer

Een goede keuze voor uw bedrijfsvloer?

Er zijn verschillende soorten coatingvloeren die geschikt zijn als bedrijfsvloer. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een troffelvloer/ acrylaatvloer, een epoxy rolcoating in een gladde of antislip afwerking of een epoxy gietvloer. Om de juiste keuze in vloerafwerking te maken, zullen er een aantal vragen in gedachte komen, met als belangrijkste vraag: welk type vloersysteem is het meest geschikt voor mijn bedrijf? Naast dat u misschien rekening moet houden met bepaalde eisen, is het natuurlijk ook belangrijk dat de vloer aan uw wensen voldoet en bijdraagt aan een goede uitstraling van uw bedrijf.

Coatingvloeren zijn er in veel variaties, met elk andere voordelen voor de juiste toepassing. Er is een verscheidenheid aan kleuren beschikbaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om de afwerking van de vloer aan te passen. Zo kan deze antislip of glad worden afgewerkt. Maar hoe zit het met de epoxy gietvloer en is dit een goede keuze voor uw bedrijfsvloer? We bespreken graag een aantal eigenschappen en voordelen van de Mesa Epox Basic Gietvloer met u.

Hoe wordt de gietvloer opgebouwd?

De Mesa Epox Basic Gietvloer is een 2-componenten systeem van ca. 2-3 mm dik en is geschikt voor middelzware belasting. De huidige ondergrond, bestaande uit een betonvloer of andere cementgebonden ondergrond, wordt opgeruwd door middel van schuren of stralen. Vervolgens wordt de egalisatielaag aangebracht. Deze zorgt ervoor dat de vloer helemaal vlak wordt en er geen oneffenheden zichtbaar zijn in de vloer. De egalisatie coating kan eventueel nog ingestrooid worden met granulaat, zodat het systeem sterker wordt en meer spanningen kan opvangen. Daarna wordt de toplaag aangebracht. De toplaag zorgt voor de afwerking en de uitstraling van het systeem; deze is helemaal glad en beschikbaar in de RAL kleur die het beste bij uw bedrijf past. De vloer wordt in twee dagen geplaatst, waarbij we op dag 1 de vloer schuren of stralen en de egalisatielaag aanbrengen. Op dag 2 wordt de Mesa Epox Basic Gietvloer gegoten in de gewenste RAL kleur. Na 24 uur uitharding is het oppervlak beloopbaar, na 2 dagen is het oppervlak mechanisch belastbaar en na 7 dagen is het oppervlak volledig chemisch uitgehard.

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

De Mesa Epox Basic gietvloer heeft vele voordelen. Zo is het systeem volledig vloeistofdicht, mechanisch belastbaar en uiterst hygiënisch. U kunt vast één of meer van deze voordelen goed gebruiken in uw onderneming. Zo wordt het schoonmaken van de vloer ook nog eens makkelijker, want doordat de vloer naadloos wordt aangebracht, blijft er geen vuil achter. Dit bespaart u veel tijd en kosten aan schoonmaken.

Waar is de gietvloer toepasbaar?

Het vloersysteem is uiterst geschikt in de automotive sector in werkplaatsen of garages. Daarnaast is het systeem ook geschikt in de industriële sector als magazijnvloer, werkplaatsvloer of vloer in een opslag of distributiecentrum. De Mesa Epox Basic Gietvloer heeft een strak en naadloos design, zodat de vloer er professioneel en modern uitziet. Het is een duurzame vloer waar u jarenlang profijt van zult hebben.

Met wat voor budget moet ik rekening houden?

Iets wat niet vergeten moet worden, is dat een nieuwe vloer leggen altijd een investering is. Daarom is het verstandig vooraf goed duidelijk te hebben wat voor budget u te besteden heeft, zodat u een weloverwogen beslissing neemt. Mesa Coatings helpt u graag verder en denkt met u mee als het aankomt op uw budget. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een op maat gemaakte prijs indicatie of maak een afspraak met een van onze vertegenwoordigers voor een gerichte offerte.

Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot coatingvloeren en elke variant heeft zijn eigen prijskaartje. Het belangrijkste verschil tussen een troffelvloer/ accrylaatvloer, een epoxy rolcoating en een epoxy gietvloer is de dikte van het systeem. Waar de troffelvloer/ acrylaatvloer ongeveer 4-5 mm is, heeft de epoxy gietvloer een dikte van ongeveer 2-3 mm en de epoxy rolcoating een dikte van ongeveer 1 mm. Hoe dikker het systeem, hoe meer kilo’s per vierkante meter aan materiaal gebruikt worden en hoe prijziger het systeem wordt. Indien uw budget of wensen niet voldoen aan een gietvloer, is de epoxy rolcoating een uiterst geschikt vloersysteem.

Troffelvloer Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer
Epoxy gietvloer voor de wasstraten
Gietvloer PontMeyer

Mesa Epox Gietvloer: een perfecte keuze

Door alle voordelen die hierboven beschreven zijn, zien we dat een Mesa Epox Gietvloer systeem een uiterst geschikt systeem is. Het systeem is erg duurzaam en zal bij normaal gebruik zo’n 15 jaar meegaan. Het is verstandig uw eisen en wensen te bespreken met een van onze specialisten, zodat er zorgvuldig de juiste keuze wordt gemaakt. Alle factoren zullen worden besproken en indien u vragen heeft, staan de Mesa specialisten voor u klaar. Ze weten alles over gietvloeren, epoxy rolcoatings of troffelvloeren in élke branche.

Wij helpen u graag verder!