Nieuw product: Mesa Egalisatie Primer en CM

Mesa Egalisatie Primer

Dit is een 1-componenten watergedragen acrylaat primer, die gekenmerkt wordt door een zeer goede hechting. Zeer geschikt voor zuigende ondergronden zoals zandcement dekvloeren of niet monolithisch afgewerkt beton.

Ook heeft het een goede hechtsterkte op keramische tegels. Mesa Egalisatie Primer is een van de beste primers om direct onder een Mesa Egalisatie CM te gebruiken

Verwerking

De vloerprimer moet worden aangebracht tussen de 10°C en 25°C. Deze substantie is vloeibaar, melkachtig wit. Nadat deze primer is aangebracht, kan deze worden afgewerkt door verschillende vloersystemen, zoals de Mesa Epox Topcoat, Mesa Extreme WB Topcoat en het Mesa Fast Systeem.

Mesa Egalisatie CM 2-20 mm en 4-40 mm

Dit is een zelf nivellerende, cementeuze, minerale gietmassa voor het egaliseren van verschillende ondergronden zoals beton en cement dekvloeren in laagdiktes van 2 tot 20 millimeter. Deze egaline is zelf nivellerend, krimp- en spanningsarm en snel verhardend. Ook is deze machinaal te verpompen. De verharding vindt plaats door zowel de hydratatie van de minerale bindmiddelen als de filmvorming van polymeren. Door de snelle reactietijd is de vloer beloopbaar na 3 uur!

Uitermate geschikt als ondergrond onder tegels, vloerbedekking of parket.

Verwerking

Om de Mesa Egalisatie CM aan te brengen moet de minimale verwerkingstemperatuur 10℃ zijn. Het fijne is dat het een snelle doorharding en droging heeft. Dat zorgt ervoor dat de vloer al beloopbaar is na 3 uur. De egalisatie is geschikt voor diverse nabehandelingen en heeft zeer goede mechanische eigenschappen. Deze substantie bestaat uit grijze poeder en wordt vermengd met 5 liter water per zak van 25 kilogram poeder. Het mengen doen wij in een Portamixer. Daarna rijden wij met de menger naar de applicatieplaats en gieten deze leeg.

Verwerkingstijd bij 20°C 25 minuten
Lichtbelastbaar bij 20°C 3 uren
Volledig uitgehard bij 20°C 28 dagen

Verwerkingscondities

We zorgen er voor dat ramen en deuren gesloten zijn en tocht wordt vermeden. De vloer kan, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden, op zijn vroegst na 24 uur en bij voorkeur pas na ongeveer 48 uur geschuurd worden De vloer dient binnen 7 dagen te worden afgewerkt om eventuele scheurvorming te voorkomen. Een vers aangebracht product moet worden beschermd tegen vocht, condensatie en waterbelasting gedurende minimaal 24 uur.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

  • Hidden