Siergrindvloer voor bedrijven

Populaire vloer onder bedrijven

Een siergrindvloer is een populaire vloer onder bedrijven. De vloer heeft niet alleen een moderne en warme uitstraling maar heeft ook nog eens erg veel voordelen. Dit type vloersysteem is door zijn design, professionele en sfeervolle look uitermate geschikt voor bijvoorbeeld in kantoren, kantineruimtes, winkelruimtes, bedrijfspanden en meer.

Wat is een siergrindvloer?

Een siergrindvloer is een naadloze, duurzame vloer met een decoratieve afwerking. Naast dat de vloer duurzaam is, is het ook nog eens een milieubewuste vloer aangezien hij voor het grootste deel uit natuurproducten bestaat. Een siergrindvloer is sterk en slijtvast en heeft mede daardoor een zeer lange levensduur.

Het leggen van een siergrindvloer

Een siergrindvloer kan op vrijwel elke soort ondergrond worden aangebracht. De meest voorkomende soorten ondergrond zijn beton, zandcement en tegelvloeren. Belangrijk is wel dat de ondergrond goed voorbehandeld wordt. Daarnaast dient de ondergrond ruw, stof-, vuil- en vetvrij te zijn.

Als eerst beginnen we met het opruwen van de ondergrond door middel van schuren of stralen, dit zorgt voor een goede hechting van de nieuwe vloer aan de ondergrond. Daarna wordt de hechtprimer aangebracht. Dit process, ook wel voorwerk genoemd, neemt ongeveer 24 uur in beslag. Na het aanbrengen van de hechtprimer wordt de vloer ingestrooid met het siergrind. Dit siergrind wordt gelijkmatig over het oppervlak verdeeld. Na het instrooien en verdelen van het siergrind kan er eventueel nog een sealer aan worden gebracht gebracht.

Open of gesloten structuur?

Hierboven werd er verteld dat er na het instrooien van de primer met het siergrind eventueel nog een sealer kan worden aangebracht. Het is niet per se nodig om een sealer aan te brengen over het siergrind. Wanneer er geen sealer wordt aangebracht, krijgt de siergrindvloer een open structuur. Echter, wij raden het altijd aan om wel een sealer over de siergrind aan te brengen, hierdoor krijgt de siergrindvloer een gesloten structuur. Het nadeel van een open structuur is namelijk dat het vuil en stof gemakkelijk tussen de poriën van het siergrind kan gaan zitten. Het vuil en stof wat zich ophoopt tussen de poriën is erg moeilijk schoon te maken, dit is enkel mogelijk door middel van borstelen en met een waterstofzuiger het eruit te zuigen. Een gesealde siergrindvloer wordt voorzien van een extra laag die deze poriën vullen. Dit voorkomt dat er vuil tussen de poriën kan gaan zitten van de vloer en zal het dus niet in de poriën trekken. Een gesealde siergrindvloer is dan ook makkelijk schoon te maken, het vuil en stof kan zo van de vloer geveegd of gedweild worden.

Uithardingstijd van een siergrindvloer

De hechtprimer en de sealer van de siergrindvloer bestaan uit het materiaal epoxy. Epoxy materialen hebben een uithardingstijd van 24 uur per laag. In totaal zal er 2 à 3 dagen nodig zijn voor het aanbrengen van de siergrindvloer. Daarna heeft de vloer nog 24 uur uithardingstijd nodig voordat deze beloopbaar is. Na 48 uur is de vloer belastbaar en na 7 dagen is de vloer volledig chemisch uitgehard.

Siergrindvloer in combinatie met vloerverwarming

Een siergrindvloer is zeer goed te combineren met vloerverwarming. Een siergrind vloer bestaat voor een gedeelte uit kunststof door de epoxy primer en sealer, kunststof geleidt de warmte goed. De warmtegeleiding van siergrind is dus hoger dan die van andere soorten vloeren zoals van beton.

Voordelen van de siergrindvloer

Een siergrindvloer is een populaire vloer. De populariteit heeft de vloer te danken aan zijn veelzijdigheid en de vele voordelen. Deze voordelen zetten we voor u op een rijtje:

  • Duurzaam
  • Sterk
  • Makkelijk te reinigen
  • Slijtvast
  • Flexibel
  • Hygiënisch
  • Vloeistofdicht
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Sfeervolle look
geschikte vloer voor de bierbrouwerij
geschikte vloer voor de bierbrouwerij hygiënisch

Siergrindvloer reinigen en onderhouden

Een groot voordeel van een siergrindvloer is dat de vloer erg onderhoudsvriendelijk is, waardoor hij hygiënisch en makkelijk te reinigen is. Een siergrindvloer kan op verschillende manieren gereinigd worden, afhankelijk van de vervuiling op de vloer. Stof kunt u het beste droog verwijderen, simpelweg met behulp van een stofzuiger, stofwisser of een veger. Aangehecht vuil daarentegen dient nat verwijderd te worden, handmatig of machinaal. Handmatig kan door middel van handschrobber met een mob of dweil en machinaal kan door middel van een schrobzuigmachine of boenmachine. Deze machines maken het mogelijk om grote oppervlaktes snel te reinigen.

Een simpele maar een goede tip om vervuiling te beperken is door gebruik te maken van een inloopmat met een borstelende werking. Hiermee zorgt u ervoor dat het meeste vuil op de mat achterblijft en niet meegaat naar binnen.

Siergrindvloer nodig voor uw bedrijf?

Bent u geïnteresseerd in de siergrindvloer van Mesa Coatings of heeft u behoefte aan deskundig advies over de siergrindvloer of een ander type vloer? Neem dan contact met ons per e-mail of telefonisch en wij maken een geheel vrijblijvende offerte voor u op. Door onze jarenlange ervaring en expertise weten wij de juiste oplossing voor u te vinden.

Siergrindvloer voor bedrijven
Siergrindvloer voor bedrijven