Beton gietvloer

De gietvloer met een betonlook

Tegenwoordig zien we ze steeds vaker; gietvloer van beton. Ze kennen vele voordelen en zien er modern uit. Hieronder kunt u uitgebreider lezen over deze voordelen, waar de vloeren voornamelijk voor gebruikt worden en wat een gietvloer van beton eigenlijk is.

Wat is een beton gietvloer?

Een betonvloer; wat is het nu eigenlijk? De naam zegt het natuurlijk al, een gietvloer met een betonnen uitstraling. Ondanks het beton, kent de gietvloer hele fijne eigenschappen. Zo bestaat de vloer voor 90% uit beton en 10% uit polyurethaan. Hierdoor is de stevig en comfortabel tegelijkertijd. En met een dikte van 5 tot 6 mm is de gietvloer een van de dikste uit het assortiment. De betonnen uitstraling geeft bovendien ook een moderne, warme en luxueuze sfeer aan uw interieur.

Beton gietvloer voor bedrijven

Ook voor bedrijven zijn beton gietvloeren en zeer goede keuze. Hier zijn ze in eerste instantie ook voor bedoeld en dus zullen ze in uw bedrijf ook het beste tot hun recht komen. Beton gietvloeren zijn geschikt voor diverse sectoren, zoals horeca, automotive, industrie en kantoor. Beton gietvloeren worden vooral gebruikt in werkplaatsen, sanitaire ruimtes, showrooms, magazijnen en restaurants. Doordat de vloer hygiënisch in gebruik is en heel makkelijk schoon te maken is, is deze ideaal voor bijvoorbeeld de horeca, waar alles brandschoon moet zijn. Het beton kan veel gewicht en weerstand aan, waardoor de vloer ook geschikt is voor bijvoorbeeld de automotive-sector of uw magazijn.

De voordelen van een betonlook gietvloer

Een betonvloer kent vele voordelen. Om te beginnen is de vloer enorm sterk en kan deze veel gewicht aan. Ondanks de sterkte is de vloer comfortabel en loopt deze heerlijk. Beton geleidt warmte waardoor de vloer letterlijk en figuurlijk warmte uitstraalt. Omdat de vloer in verschillende sectoren gebruikt kan worden is de vloer praktisch en fijn in gebruik. Ook is de vloer makkelijk schoon te maken en te houden, waardoor deze hygiënisch in gebruik is. De vloer wordt naadloos gelegd, waardoor het een nette en strakke afwerking heeft. De structuur van de vloer is stof-en vuilafstotend en door het beton is de vloer ook nog eens slijtvast. Hierdoor kan de vloer ook heel lang meegaan, wat de vloer duurzaam maakt. Tenslotte kunt u de vloer verkrijgen in verschillende kleuren en designs, waardoor u een unieke look kunt creëren.

Gietvloer van in een keuken
Voordelen van een gietvloer

Hoe wordt een dergelijke vloer aangebracht?

Het aanleggen van een betonvloer wordt gedaan in 4 verschillende stappen. Hieronder worden deze stappen uitgebreid uitgelegd:

Stap 1: ondergrond egaliseren
Iedere vloer heeft een goede basis nodig; de ondergrond. Voor een betonvloer zijn er verschillende ondergronden toepasbaar. Wel is het van groot belang dat de ondergrond vlak en vormvast is. Indien dit nog niet het geval is, egaliseren we de ondervloer zodat deze wel vlak en gelijk is. Dit valt onder meerwerk.

Stap 2: aanbrengen van de diverse lagen
Onze vloeren zijn uniek, omdat we deze op ambachtelijke wijze aanleggen. De vloer bestaat uit een aantal lagen. Dit aantal hangt af van de door u gemaakte keuzes. Wij willen altijd het beste resultaat halen en om dat te bereiken brengen we iedere laag in een aantal vlakken aan. We brengen de vloer in ieder geval in 2 fases aan:

Fase 1: ondergrond egaliseren en eerste hechtlaag
Voordat we de daadwerkelijke vloer aanbrengen, krijgt de geëgaliseerde ondervloer eerst aan laag primer. Zo kan de gietvloer goed aan de ondervloer hechten en wordt deze verzegeld aan de ondervloer. Is de ondervloer nog niet egaal genoeg, dan doen we dat eerst voor u.

Fase 2: aanbrengen daadwerkelijke gietvloer
In fase 2 volgt het aanbrengen van de andere lagen. Dit gebeurt laag voor laag, wanneer de lagen voldoende droog zijn. Dit gebeurt pas nadat de primerlaag helemaal droog is.

Stap 3: polijsten
Wanneer de gehele vloer helemaal droog is, polijsten we deze. Dan komt de ambachtelijke verwerking tot uiting. Wanneer u een strakkere uitstraling wenst, kan de vloer nog eens gepolijst worden. De vloer voelt namelijk in eerste instantie nog wel ruw aan.

Stap 4: afwerking
Dan volgt de laatste stap; het afwerken van de beton gietvloer. Dit doen we met een laag steenolie. Deze speciale olie zorgt ervoor dat de kleuren van de vloer goed tot hun recht komen.

Het onderhouden van een beton gietvloer

Met een beton gietvloer in huis kunt u heel veel tijd besparen met het schoonmaken en onderhouden van de vloer. Het is namelijk een hele onderhoudsvriendelijke vloer. Met een natte doek kunt u al vlekken van het knoeien schoonmaken. Vocht kan de vloer niet intrekken, omdat deze vloeistofdichte eigenschappen heeft. Waar kunt u de vloer het beste mee reinigen? Het antwoord hierop is koud water. Binnen enkele minuten is de vloer weer fris en fruitig. Vermijd chemische schoonmaakmiddelen. Deze laten namelijk resten achter op de vloer en kunnen deze aantasten. Het zichtbare vuil kunt u verwijderen met een zachte bezem, stofzuiger of Swiffer. Voor de wekelijkse schoonmaak kunt u het beste stofzuigen met een parketborstel en daarna de vloer dweilen met koud water. Om het halfjaar dient de vloer geschrobd te worden met behulp van een schrobmachine of waterstofzuiger.

Gietvloer Makro Amsterdam
Gietvloer bij Tesla in Duiven

Conclusie

Kortom; een beton gietvloer is toepasbaar in verschillende sectoren en zullen daar ook het beste tot uiting komen. Denk aan sectoren als horeca, automotive, industrie en kantoren. Beton gietvloeren liggen voornamelijk in magazijnen, werkplaatsen, sanitaire ruimtes en keukens. En dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. De vloer kent vele voordelen; het is sterk, comfortabel en praktisch. De vloer is namelijk hygiënisch, stof-en vuilafstotend, slijtvast en kan hierdoor jaren meegaan, wat de vloer erg duurzaam maakt. De vloer is naadloos, warm en heeft hierdoor een unieke look.

Een scherp geprijsde offerte op maat aanvragen?

Laat u verrassen door het veelzijdige aanbod gekleurde gietvloeren van Mesa Coatings. Wij staan in Nederland bekend als een van de nationale topbedrijven op het gebied van gietvloeren in allerlei kleuren, varianten en afwerkingen. Wilt u meer weten, neem dan via ons online formulier contact op met onze klantenservice. U kunt bijvoorbeeld een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs laten vastleggen. Hiervoor kunt u natuurlijk ook onze klantenservice contacteren. Of heeft u al een keuze gemaakt en wilt u direct een aantrekkelijke offerte op maat ontvangen? Mesa Coatings staat ook dan voor u klaar!