Betoncoating
voor bedrijven

Hoge kwaliteit betoncoating en geschikt voor uw branche

Betoncoating als bedrijfsvloer

De betoncoating gebruiken als bedrijfsvloer? Een uitstekende keuze in zeer hoge kwaliteit. Met persoonlijk advies door onze specialisten, die graag met u meedenken over de mogelijkheden. Als praktische en kosteneffectieve keuze, met een materiaal dat u bovendien eenvoudig schoon kunt houden. Extreem duurzaam om er lang plezier van te hebben, met een aantal unieke eigenschappen voor in uw branche.

Voor elke toepassing een betoncoating

De betoncoating is geschikt voor iedere branche, omdat u de keuze heeft uit verschillende soorten. Een epoxy coating is bijvoorbeeld ontzettend hard, dus goed geschikt voor zware mechanische belasting. En gebruikt u liever de comfortabele variant met scheuroverbruggend vermogen? Dan is een betoncoating van polyurethaan (PU) beter geschikt. Op die manier adviseren we u graag over de te gebruiken materialen, waarbij we zelfs meerdere lagen met elkaar kunnen combineren.

Branches

Onze betoncoatings zijn geschikt voor iedere branche, ook die van u. Benieuwd naar de voordelen voor automotive, de food-industrie of voor kantoorpanden? We zetten ze voor u op een rij:

Gietvloer voor industrie Betoncoating

Industrie

De betoncoating is dankzij de hoge mechanische én chemische belastbaarheid uitstekend geschikt voor toepassingen in de industrie.
Gietvloer voor de horeca sector

Horeca

Goed geschikt in sectoren waarin hard gewerkt wordt. We kunnen de betoncoating voorzien van een veilige antislip-toplaag.
Gietvloer voor de foodsector

Food sector

Ideaal om hygiënisch te werken in de food-sector. Met onze betoncoating is zelfs werken volgens de HACCP-normen geen probleem.
Gietvloeren voor kantoorruimte

Kantoor

Werken op een duurzame vloer die kras- en slijtvast is en blijft? Dan is de betoncoating in een kantooromgeving een goede keuze.
Gietvloeren voor automotive sector Betoncoating

Automotive

Presenteer auto’s op een mooie strakke vloer en gebruik de vloeistofdichte betoncoating bijvoorbeeld tegen vloeistoffen in de carwash.
Gietvloer voor de overige sector

Overige sectoren

Benieuwd hoe de betoncoating ook in andere sectoren een goede keuze is? Vraag het ons, dan vertellen we u er graag meer over.

Ontdek de verschillende soorten betoncoatings

Benieuwd naar de verschillen tussen een betoncoating van epoxy en PU? We zetten een aantal verschillen op een rij, net als die met de cementgebonden coating. Op die manier ontdekt u eenvoudig wat voor u het best geschikt is.

Allerlei toepassingen

Een epoxy betoncoating aan laten brengen? Een uitstekende keuze, waarvoor we gebruik maken van twee componenten die we met elkaar mengen. Op die manier ontstaat een coating met een zeer hoge mechanische en chemische belastbaarheid. Dat betekent dat u kunt vertrouwen op extreme eigenschappen, die bijvoorbeeld goed van pas komen in de vliegtuigindustrie en machinebouw.

De betoncoating van epoxy is twee keer harder dan regulier beton. Tegelijkertijd is het materiaal eenvoudig schoon te houden en biedt het mogelijkheden op het gebied van HACCP-normen. Uiteraard kunnen we de epoxy coating aanbieden in de kleur die u wenst, om daar bovendien op een mooie manier gebruik van te maken.

Harder dan beton

De betoncoating is harder dan regulier beton en bovendien niet poreus. Dat garandeert een vloeistofdichte afwerking, die we helemaal naadloos kunnen aanbrengen. Vloeistofdicht en vochtbestendig, binnen een onderhoudsvriendelijk product. Te mengen in de kleur waar u graag gebruik van wilt maken.

Aanleg van de betoncoating

Benieuwd naar de aanleg van de betoncoating en hoe we dat aanpakken? We zijn marktleider in de Benelux, waardoor we u daar zowel vlot als vakkundig mee van dienst kunnen zijn. We mengen meerdere componenten bij elkaar, waarmee we zorgen voor een hoogwaardige betoncoating.

Dat doen we uiteraard niet zonder de ondergrond daarop goed voor te bereiden. We brengen een voorstrijkmiddel aan voor een betere hechting. En als dat nodig is zullen we de ondergrond egaliseren. Dat doen we door die (stofvrij) te schuren of te stralen, zodat we daarop een goede hechting kunnen realiseren.

De comfortabele variant

Niet op zoek naar een oplossing voor (zeer) zware mechanische belasting? Dan is de polyurethaan betoncoating wellicht beter geschikt. Een taai-elastische vloer met een scheuroverbruggend vermogen. Dat betekent dat de vloer als het ware een beetje mee kan rekken, iets dat ook goed van pas komt bij het opvangen van ‘werkingen’.

Uiteraard is de PU betoncoating ook 100% vloeistofdicht en volledig naadloos, waardoor u daar verder op dezelfde manier gebruik van kunt maken. Onderhoudsvriendelijk en uitermate praktisch, in allerlei situaties en branches. De betoncoating op basis van polyurethaan is bijvoorbeeld goed geschikt voor:

 • Winkelcentra en winkelpanden
 • Kantoorgebouwen
 • Showrooms

Voordelen van een PU-betoncoating

Benieuwd naar de voordelen van een PU-betoncoating? Het is mogelijk om de taai-elastische vloer aan te brengen op een houten ondergrond en het materiaal werkt geluiddempend. Bovendien voelt het meer comfortabel aan. De vloer is niet scheurgevoelig, waardoor scheuren in de ondergrond niet zichtbaar zullen worden. Bovendien kunnen we de coating aanbrengen in de RAL-kleur die u wilt.

Ongeschikte uitvoering

De cementgebonden betoncoating bieden we bij Mesa Coatings eigenlijk niet aan. De toepassing staat ook wel bekend als ‘woonbeton’ of ‘gietmortel’, twee toepassingen die zowel thuis als zakelijk eigenlijk niet geschikt zijn. Het materiaal vangt geen werking op, is moeilijk in kleuren aan te bieden en heeft poriën, waardoor het materiaal niet vloeistofdicht en naadloos kan worden aangebracht. Het is wel mogelijk om een cementgebonden gietvloer te laten storten. Die werken we dan af met een betoncoating, omdat de cementgebonden oplossing eigenlijk een ondergrond is.

Heavy duty Betoncoating

Heavy duty

Geschikt voor zware belasting
Vloeistofdicht Betoncoating

Vloeistofdicht

Bestand tegen vloeistoffen
Hygiënisch Betoncoating

Hygiënisch

Minder ophoping van bacteriën
UV Bestendig Betoncoating

UV bestendig

Geen verkleuring door UV straling
Antislip Betoncoating

Antislip

Antislip toplaag is mogelijk
Chemisch bestendig Betoncoating

Chemisch bestendig

Bestand tegen chemische substansies
Hitte bestendig Betoncoating

Hitte bestendig

Bestand tegen b.v. hete vloeistoffen
Snel gelegd

Snel gelegd

Binnen enkele uren belastbaar

Request a quote

Mesa-Coatings B.V. is the expert in the field of coating floors and walls. Thanks to years of experience, we can offer you the right coating solution. These solutions vary from a complete coating floor in a warehouse or industrial hall to a feed trough coating in the agricultural sector. Leave your details and wishes and we will send you a suitable offer as soon as possible.

Offerte aanvragen

Fabienne Hagenbeek

Curious about the possibilities for your company? I will contact you after completing the non-binding offer.

 • Without charge
  Receive a targeted price indication
 • Expert advice
  Visit on location by the real craftsman
 • Years of experience
  Expert in every industry
 • Delivery in the BeNeLux and Germany
  Representatives in each region.
 • Market leader in coating systems
  With our focus on companies.

Recente betoncoating projecten

Benieuwd naar de projecten waar we een betoncoating hebben aangebracht? Dat doen we regelmatig en in diverse branches. Op een manier om trots op te zien, iets dat we u graag laten zien en waar we natuurlijk meer over kunnen vertellen.

Gietvloer Makro Amsterdam

Makro – Amsterdam

Gietvloer Tesla Duiven Betoncoating

Tesla – Duiven

Gietvloer PontMeyer Tilburg Betoncoating

PontMeyer

Bakkerij verbeek gietvloer Betoncoating

Bakkerij Verbeek – Brummen

BWM Zwolle gietvloer Betoncoating

BMW – Zwolle

Laatste nieuws over betoncoating

Vacature Accountmanager

Vacature accountmanagerWist je dat coating van stalvloeren diergezondheid bevordert en daarmee antibioticagebruik vermindert? Nee? Geen probleem, heel veel veehouders zelf ook niet! En daar liggen onze kansen… Als marktleider binnen de agrarische sector verduurzamen...

Mesa Egalisatie Primer en CM

Nieuw product: Mesa Egalisatie Primer en CMMesa Egalisatie Primer Dit is een 1-componenten watergedragen acrylaat primer, die gekenmerkt wordt door een zeer goede hechting. Zeer geschikt voor zuigende ondergronden zoals zandcement dekvloeren of niet monolithisch...

Samenvatting 2021 Mesa Coatings

Overzicht 2021: Het jaar van Mesa CoatingsOok aan het jaar 2021 komt een einde en we willen je graag een kleine greep geven uit het jaar van Mesa Coatings. En op welke manier kunnen we dit het beste doen? Met een aantal projecten om een kort, maar krachtig overzicht...

Je bedrijf gesloten met kerst? Tips om de kerstsluiting optimaal te benutten

Je bedrijf gesloten met kerst? Tips om de kerstsluiting optimaal te benuttenVeel bedrijven zijn dicht of slechts beperkt open tussen kerst en nieuwjaarsdag. Klanten zijn niet of slecht bereikbaar en personeel wil graag vakantie vieren met familie. Het bedrijf een...

Betoncoating: veelgestelde vragen

Is een betoncoating geschikt voor vloerverwarming?

De betoncoating combineren met vloerverwarming? Dat is goed mogelijk! Sterker nog, door de beiden tegelijkertijd aan te leggen kunt u eenvoudig op de kosten besparen. Vervolgens zorgt de coating voor een goede geleiding, waardoor de warmte goed wordt afgegeven en u daar veel plezier van heeft.

Kan ik de coating zelf aanbrengen?

Het is mogelijk om de betoncoating zelf aan te leggen, al vraagt dat om een zorgvuldige en specialistische werkwijze. Wij brengen de coating laag voor laag aan, op een volledig schone en geëgaliseerde ondergrond. Dat is belangrijk, voor een naadloos resultaat in de hoge kwaliteit die wij garanderen.

Wat zijn de nadelen van een betoncoating?

Een betoncoating laat zich relatief lastig aanleggen en zorgt voor een volledig vlak oppervlak. Sommigen vinden dat een nadeel, omdat de vloer losliggend vuil in het (zon)licht daardoor goed laat zien.

Wat kost een betoncoating per m2?

Benieuwd naar de prijs van een betoncoating per m2? Dit hangt af van een aantal verschillende factoren. Vraag een offerte aan, dan leggen we het u vrijblijvend uit.
Welke ondergronden zijn er geschikt?
We kunnen de betoncoating aanbrengen op bijvoorbeeld beton, tegels en natuursteen. Het is in die gevallen belangrijk om de ondergrond goed te egaliseren. Daarnaast kijken we de ondergrond na op eventuele losse tegels.

Op chape brengen we een primer aan, waarmee we zorgen voor een goede hechting van de betoncoating. Op hout en linoleum kunnen we minder goed werken. De polyurethaan-uitvoering is onder bepaalde omstandigheden wel geschikt voor een houten ondergrond.

Leveren jullie in mijn regio?

Ja, we zijn marktleider in de Benelux en leveren veel in Duitsland. Daar werken we voor allerlei klanten in alle branches en sectoren. Dat betekent dat we u ook in Nederland, België en Luxemburg goed van dienst kunnen zijn.

Hoe moet ik de betoncoating schoonmaken?

Wilt u de betoncoating schoonmaken? Dat kan met een vlakmop, die u kunt gebruiken met een zeepvrije-reiniger voor de betoncoating. Het dagelijks losliggend vuil kunt u verwijderen met een stofwisser, een zachte bezem of een stofzuiger.