Mesa Egalisatie Primer en CM

Nieuw product: Mesa Egalisatie Primer en CM

Mesa Egalisatie Primer

Dit is een 1-componenten watergedragen acrylaat primer, die gekenmerkt wordt door een zeer goede hechting. Zeer geschikt voor zuigende ondergronden zoals zandcement dekvloeren of niet monolithisch afgewerkt beton.

Ook heeft het een goede hechtsterkte op keramische tegels. Mesa Egalisatie Primer is een van de beste primers om direct onder een Mesa Egalisatie CM te gebruiken

Verwerking

De vloerprimer moet worden aangebracht tussen de 10°C en 25°C. Deze substantie is vloeibaar, melkachtig wit. Nadat deze primer is aangebracht, kan deze worden afgewerkt door verschillende vloersystemen, zoals de Mesa Epox Topcoat, Mesa Extreme WB Topcoat en het Mesa Fast Systeem.

Mesa Egalisatie CM 2-20 mm en 4-40 mm

Dit is een zelf nivellerende, cementeuze, minerale gietmassa voor het egaliseren van verschillende ondergronden zoals beton en cement dekvloeren in laagdiktes van 2 tot 20 millimeter. Deze egaline is zelf nivellerend, krimp- en spanningsarm en snel verhardend. Ook is deze machinaal te verpompen. De verharding vindt plaats door zowel de hydratatie van de minerale bindmiddelen als de filmvorming van polymeren. Door de snelle reactietijd is de vloer beloopbaar na 3 uur!

Uitermate geschikt als ondergrond onder tegels, vloerbedekking of parket.

Verwerking

Om de Mesa Egalisatie CM aan te brengen moet de minimale verwerkingstemperatuur 10℃ zijn. Het fijne is dat het een snelle doorharding en droging heeft. Dat zorgt ervoor dat de vloer al beloopbaar is na 3 uur. De egalisatie is geschikt voor diverse nabehandelingen en heeft zeer goede mechanische eigenschappen. Deze substantie bestaat uit grijze poeder en wordt vermengd met 5 liter water per zak van 25 kilogram poeder. Het mengen doen wij in een Portamixer. Daarna rijden wij met de menger naar de applicatieplaats en gieten deze leeg.

Verwerkingstijd bij 20°C 25 minuten
Lichtbelastbaar bij 20°C 3 uren
Volledig uitgehard bij 20°C 28 dagen

Verwerkingscondities

We zorgen er voor dat ramen en deuren gesloten zijn en tocht wordt vermeden. De vloer kan, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden, op zijn vroegst na 24 uur en bij voorkeur pas na ongeveer 48 uur geschuurd worden De vloer dient binnen 7 dagen te worden afgewerkt om eventuele scheurvorming te voorkomen. Een vers aangebracht product moet worden beschermd tegen vocht, condensatie en waterbelasting gedurende minimaal 24 uur.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

 • Hidden

Betonvloer coaten

Betonvloer coaten

Bent u van plan uw huidige bedrijfsvloer een nieuwe look te geven door de betonvloer te coaten? Met een kunststof coating heeft u een kwalitatief hoogwaardige vloer, die voldoet aan uiteenlopende voordelen en kenmerken. Zo wordt uw betonvloer o.a. vloeistofdicht en chemisch bestendig wanneer u deze laat coaten. Wist u dat het, naast binnen, ook uiterst geschikt is om de betonvloer buiten te laten coaten? Wij vertellen u graag welke voorbereidingen getroffen moeten worden voor het coaten van de betonvloer en wat er allemaal bij komt kijken tijdens de applicatie van de coating over de betonvloer. Als laatst sommen we nog alle voordelen met betrekking tot het coaten van de betonvloer voor u op.

Voorbereiding betonvloer coaten

Het coaten van de betonvloer is een uitstekende keus om een hoogwaardige vloer te creëren waar u jarenlang plezier van heeft. Zowel ruwe betonvloeren als een gevlinderde betonvloer kunnen gecoat worden.

Voordat we de coating over het beton aanbrengen, moet de ondergrond worden voorbereid door uzelf. Dit betekent dat de vloer droog, schoon, vetvrij en vrij van obstakels moet worden opgeleverd. Bovendien is het belangrijk dat de vochtigheid van de betonvloer nihil is.

Nadat bovenstaande zaken allemaal zijn geregeld door u is het tijd om de betonvloer te frezen, schuren of stralen. Dit is noodzakelijk omdat de coating beter hecht op een ruwe ondergrond. Indien nodig, zullen daarna de gaten in de vloer worden opgevuld met mortel en de scheuren dichtgezet worden met thix of gel. Vervolgens is het tijd om de betonvloer te coaten.

Bij het coaten van een betonvloer komt kennis en expertise goed van pas. Wij adviseren daarom ook dit proces uit te besteden om een optimaal resultaat te creëren, waarbij de vloercoating jaren meegaat.

Vloersystemen

Er zijn verschillende typen vloercoating systemen die aangebracht kunnen worden over een betonvloer. Een coatingvloer kiezen doet u op basis van uw wensen en eisen, uw type toepassing, de voordelen van het systeem, de ondergrond van uw ruimte en uw budget. U kunt kiezen voor een dunne laag als bescherming voor over de betonvloer. Dan is een tweelaagse epoxy coating de beste keuze en is de prijs voor het coaten van de betonvloer goedkoper dan de volgende systemen. De meest gekozen coating is onze Mesa Fast coatingvloer, deze bestaat uit een dikkere laag dan de epoxy coating. Een betonvloer coaten met ons Mesa Fast vloersysteem kan bij hoge en lage temperaturen, in tegenstelling tot epoxy waarbij een minimum temperatuur van 15 °C nodig is.

Beide coatingvloeren hebben onwijs veel voordelen, zijn zeer geschikt in allerlei sectoren en zijn zelfs te combineren in uw bedrijf. Zo kunt u bijvoorbeeld de betonvloer in uw werkplaats coaten met een epoxy vloer en uw kantoor en de sanitaire ruimtes met ons Mesa Fast systeem. Wij hebben een coatingvloer voor elke sector, van de automotive industrie, tot de horeca- en de voedingsmiddelen en nog veel meer. Weet u niet welke coatingvloer het beste bij uw bedrijf past? Wees gerust, wij adviseren u hierin vrijblijvend.

Betoncoating aanbrengen

Een betonvloer of gevlinderde betonvloer coaten gebeurt met verschillende lagen. Zo bestaat onze tweelaagse epoxy coating, zoals het al verklapt, uit 2 lagen. Een primerlaag en de vloercoating (top laag). Ons Mesa Fast systeem bestaat uit 3 lagen, een primerlaag, een tussenlaag en een seallaag. Beide systemen kunnen glad of antislip worden afgewerkt en zijn beschikbaar in vele (RAL) kleuren.

Voordelen betonvloer coaten

Zoals besproken kunnen we een betonvloer niet alleen binnen, maar ook buiten coaten. Daarnaast hebben coatingvloeren een snelle applicatie en uitharding, waardoor u de vloer weer snel in gebruik kunt nemen. We sommen graag een aantal voordelen van coatingvloeren voor u op:

 • Zeer makkelijk schoon te maken
 • 100% vloeistofdicht
 • Chemisch bestendig
 • Slijtvast
 • Mechanisch belastbaar
 • Glad of antislip afwerking
 • Strak en naadloos
 • Beschikbaar in vele (RAL) kleuren
 • Zeer hygiënisch
 • Moderne en professionele uitstraling
 • UV bestendig (Mesa Fast)

Wilt u uw betonvloer laten coaten?

De coatings van Mesa Coatings zijn in elk bedrijf geschikt. Wilt u hierover meer informatie? Onze adviseurs staan altijd voor u klaar met persoonlijk advies, zij denken graag met u mee. U kunt ze bereiken via +31 (0) 85-4018271, sales@mesa-coatings.eu of vraag gerust een vrijblijvende offerte aan, dan weet u meteen waar u aan toe bent.

Wij bellen u op

Heeft u vragen of direct advies nodig? Laat uw naam en telefoonnummer achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

 • Hidden

Siergrindvloer voor bedrijven

Siergrindvloer voor bedrijven

Populaire vloer onder bedrijven

Een siergrindvloer is een populaire vloer onder bedrijven. De vloer heeft niet alleen een moderne en warme uitstraling maar heeft ook nog eens erg veel voordelen. Dit type vloersysteem is door zijn design, professionele en sfeervolle look uitermate geschikt voor bijvoorbeeld in kantoren, kantineruimtes, winkelruimtes, bedrijfspanden en meer.

Wat is een siergrindvloer?

Een siergrindvloer is een naadloze, duurzame vloer met een decoratieve afwerking. Naast dat de vloer duurzaam is, is het ook nog eens een milieubewuste vloer aangezien hij voor het grootste deel uit natuurproducten bestaat. Een siergrindvloer is sterk en slijtvast en heeft mede daardoor een zeer lange levensduur.

Het leggen van een siergrindvloer

Een siergrindvloer kan op vrijwel elke soort ondergrond worden aangebracht. De meest voorkomende soorten ondergrond zijn beton, zandcement en tegelvloeren. Belangrijk is wel dat de ondergrond goed voorbehandeld wordt. Daarnaast dient de ondergrond ruw, stof-, vuil- en vetvrij te zijn.

Als eerst beginnen we met het opruwen van de ondergrond door middel van schuren of stralen, dit zorgt voor een goede hechting van de nieuwe vloer aan de ondergrond. Daarna wordt de hechtprimer aangebracht. Dit process, ook wel voorwerk genoemd, neemt ongeveer 24 uur in beslag. Na het aanbrengen van de hechtprimer wordt de vloer ingestrooid met het siergrind. Dit siergrind wordt gelijkmatig over het oppervlak verdeeld. Na het instrooien en verdelen van het siergrind kan er eventueel nog een sealer aan worden gebracht gebracht.

Open of gesloten structuur?

Hierboven werd er verteld dat er na het instrooien van de primer met het siergrind eventueel nog een sealer kan worden aangebracht. Het is niet per se nodig om een sealer aan te brengen over het siergrind. Wanneer er geen sealer wordt aangebracht, krijgt de siergrindvloer een open structuur. Echter, wij raden het altijd aan om wel een sealer over de siergrind aan te brengen, hierdoor krijgt de siergrindvloer een gesloten structuur. Het nadeel van een open structuur is namelijk dat het vuil en stof gemakkelijk tussen de poriën van het siergrind kan gaan zitten. Het vuil en stof wat zich ophoopt tussen de poriën is erg moeilijk schoon te maken, dit is enkel mogelijk door middel van borstelen en met een waterstofzuiger het eruit te zuigen. Een gesealde siergrindvloer wordt voorzien van een extra laag die deze poriën vullen. Dit voorkomt dat er vuil tussen de poriën kan gaan zitten van de vloer en zal het dus niet in de poriën trekken. Een gesealde siergrindvloer is dan ook makkelijk schoon te maken, het vuil en stof kan zo van de vloer geveegd of gedweild worden.

Uithardingstijd van een siergrindvloer

De hechtprimer en de sealer van de siergrindvloer bestaan uit het materiaal epoxy. Epoxy materialen hebben een uithardingstijd van 24 uur per laag. In totaal zal er 2 à 3 dagen nodig zijn voor het aanbrengen van de siergrindvloer. Daarna heeft de vloer nog 24 uur uithardingstijd nodig voordat deze beloopbaar is. Na 48 uur is de vloer belastbaar en na 7 dagen is de vloer volledig chemisch uitgehard.

Siergrindvloer in combinatie met vloerverwarming

Een siergrindvloer is zeer goed te combineren met vloerverwarming. Een siergrind vloer bestaat voor een gedeelte uit kunststof door de epoxy primer en sealer, kunststof geleidt de warmte goed. De warmtegeleiding van siergrind is dus hoger dan die van andere soorten vloeren zoals van beton.

Voordelen van de siergrindvloer

Een siergrindvloer is een populaire vloer. De populariteit heeft de vloer te danken aan zijn veelzijdigheid en de vele voordelen. Deze voordelen zetten we voor u op een rijtje:

 • Duurzaam
 • Sterk
 • Makkelijk te reinigen
 • Slijtvast
 • Flexibel
 • Hygiënisch
 • Vloeistofdicht
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Sfeervolle look
geschikte vloer voor de bierbrouwerij
geschikte vloer voor de bierbrouwerij hygiënisch

Siergrindvloer reinigen en onderhouden

Een groot voordeel van een siergrindvloer is dat de vloer erg onderhoudsvriendelijk is, waardoor hij hygiënisch en makkelijk te reinigen is. Een siergrindvloer kan op verschillende manieren gereinigd worden, afhankelijk van de vervuiling op de vloer. Stof kunt u het beste droog verwijderen, simpelweg met behulp van een stofzuiger, stofwisser of een veger. Aangehecht vuil daarentegen dient nat verwijderd te worden, handmatig of machinaal. Handmatig kan door middel van handschrobber met een mob of dweil en machinaal kan door middel van een schrobzuigmachine of boenmachine. Deze machines maken het mogelijk om grote oppervlaktes snel te reinigen.

Een simpele maar een goede tip om vervuiling te beperken is door gebruik te maken van een inloopmat met een borstelende werking. Hiermee zorgt u ervoor dat het meeste vuil op de mat achterblijft en niet meegaat naar binnen.

Siergrindvloer nodig voor uw bedrijf?

Bent u geïnteresseerd in de siergrindvloer van Mesa Coatings of heeft u behoefte aan deskundig advies over de siergrindvloer of een ander type vloer? Neem dan contact met ons per e-mail of telefonisch en wij maken een geheel vrijblijvende offerte voor u op. Door onze jarenlange ervaring en expertise weten wij de juiste oplossing voor u te vinden.

Siergrindvloer voor bedrijven
Siergrindvloer voor bedrijven

Wat is de meest geschikte vloer voor de bierbrouwerij?

Wat is de meest geschikte vloer voor de bierbrouwerij?

Functionele vloer met de juiste eisen

Een bierbrouwerij heeft vaak een stoere uitstraling en een karakteristieke omgeving. Hier hoort natuurlijk ook een bijpassende vloer bij. De vloer moet niet alleen karakter hebben maar moet ook functioneel zijn en voldoen aan bepaalde eisen. Zo moet de vloer tegen een stootje kunnen, chemisch bestendig en vloeistofdicht zijn. In deze blog bespreken wij wat de meest geschikte vloer is voor de bierbrouwerij en leggen wij uit waarom.

Waar moet een bierbrouwerij vloer aan voldoen?

In een bierbrouwerij wordt vaak met zuren gewerkt. Deze zuren en vloeistoffen kunnen tijdens het productieproces op de grond terecht komen. Daarom is het erg belangrijk dat de vloer in een bierbrouwerij bestand is tegen zuren en chemicaliën. En misschien wel het belangrijkste: de vloer in een bierbrouwerij dient vloeistofdicht te zijn, zodat de vloeistoffen en chemicaliën niet in het oppervlak kunnen trekken en het oppervlak niet kunnen aantasten. Verder is het belangrijk dat de vloer in een bierbrouwerij mechanisch belastbaar is. Er wordt namelijk regelmatig met zware tanks of andere wagens overheen gereden om biertonnen te verplaatsen. Als laatst is het vaak gewenst dat de vloer in een bierbrouwerij makkelijk schoon te maken is voor als er bier of andere materialen op de vloer terecht komen.

Bierbrouwerij vloer van Mesa Coatings

Bij Mesa Coatings kunt u uiteraard ook terecht voor een vloer voor in de bierbrouwerij. De meest geschikte vloer voor deze toepassing is het Mesa Fast vloersysteem. Het Mesa Fast vloersysteem is een troffelvloer, ook wel bekend als mortelvloer, troffelvloer of acrylaatvloer. Dit vloersysteem is op basis van PMMA harsen, dit is een kunststof materiaal met een erg korte uithardingstijd. Door deze korte uithardingstijd hoeven de werkprocessen nooit lang stil te liggen en wordt omzetderving tot een minimum beperkt.

Het Mesa Fast vloersysteem bestaat uit vier lagen. Allereerst wordt de huidige ondergrond opgeruwd door middel van schuren of stralen. Daarna wordt de eerste laag aangebracht, welke bestaat uit een primecoat-trans laag, deze zorgt voor de hechting aan de ondergrond. De tweede laag is een flexibele tussenlaag, deze wordt vervolgens ingestrooid met granulaat, het granulaat zorgt ervoor dat de vloer body krijgt en dat deze spanningen en bovenwaartse krachten op kan vangen. Als laatst wordt de seallaag aangebracht, ook wel de toplaag genoemd. De toplaag kan in verschillende antislip gradaties worden afgewerkt, van glad tot antislip. Voor een bierbrouwerij is een (licht) antislip afwerking het beste, dit zorgt ervoor dat uw medewerkers veilig hun werk kunnen doen en glijpartijen worden vermeden.

Naadloos gelegd en uiterst hygiënisch

Ons Mesa Fast vloersysteem wordt naadloos gelegd, hierdoor kunnen er geen vloeistoffen en vuilen tussen kieren ed. gaan zitten en onder de vloer komen. Verder is de Mesa Fast vloer ook erg onderhoudsvriendelijk en uiterst hygiënisch. Dit is erg handig, want u wilt uw bierbrouwerij wel netjes en schoon houden.

geschikte vloer voor de bierbrouwerij
geschikte vloer voor de bierbrouwerij hygiënisch

Offerte nodig voor uw bierbrouwerij vloer?

Heeft u een vloer nodig voor uw bierbrouwerij en bent u geïnteresseerd in onze Mesa Fast vloer? Neem dan contact met ons. Onze ervaren specialisten staan u graag te woord en kunnen u geven u een passend advies gebaseerd op uw situatie.

Voordelen van Mesa Fast in uw bierbrouwerij

 • Vloeistofdicht
 • Bestand tegen zuren en chemicaliën
 • Mechanisch belastbaar
 • Slijtvast
 • Naadloos
 • Antislip
 • Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch
 • Snelle applicatie

Troffelvloer onderhouden

Troffelvloer onderhouden

Onze onderhoudsvriendelijke bedrijfsvloer

Een troffelvloer, ook wel bekend als mortelvloer of acrylaatvloer, is een vloer op basis van PMMA-hars en fijn grind. Indien u op zoek bent naar een sterke, krasbestendige en makkelijk te onderhouden vloer, is de troffelvloer een goede oplossing. Net als iedere andere vloer, dient een troffelvloer ook goed onderhouden te worden.

Wat is een troffelvloer?

De troffelvloer van Mesa Coatings is een kunstharsgebonden vloersysteem op basis van PMMA harsen, bestaande uit vier lagen en is ca. 4 – 5 mm dik. De vier lagen bestaan uit: een primecoat-trans laag, een flexibele tussenlaag, welke wordt ingestrooid met granulaat en een seallaag. De seallaag is de toplaag van de troffelvloer. Deze laag is slijtvast, UV bestendig en kan zowel glad als antislip opgeleverd worden. Het vloersysteem wordt volledig naadloos gelegd, waardoor vuil en vocht niet onder de vloer kunnen komen. Hierdoor is de troffelvloer erg hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Uiteraard dient de troffelvloer ook goed onderhouden te worden voor het optimale resultaat.

Troffelvloer voor bedrijven

Troffelvloeren worden steeds populairder en steeds meer bedrijven kiezen ervoor om een troffelvloer als bedrijfsvloer te leggen. Dit is begrijpelijk, want de troffelvloer is namelijk een duurzame, sterke en moderne vloer die ook nog eens makkelijk te onderhouden is. Dit maakt de troffelvloer erg aantrekkelijk voor bedrijven. Vooral bedrijven die hygiëne hoog in het vaandel hebben, kiezen vaak voor een troffelvloer. Indien uw bedrijf aan de strenge HACCP-richtlijnen dient te voldoen, is de troffelvloer de juiste keuze. De troffelvloer is namelijk zeer gemakkelijk schoon te maken en te houden. Door het feit dat de troffelvloer volledig naadloos is, hebben vuil en vocht geen kans om door te dringen. Ondanks dit dient de troffelvloer, net als iedere ander vloer, ten allen tijde goed onderhouden te worden. Het vloersysteem is niet alleen erg hygiënisch maar is ook een erg veilige vloer door de verschillende antislip gradaties waarin de vloer afgewerkt kan worden.

Troffelvloer schoonmaken en onderhouden

Een nieuwe troffelvloer kan op diverse manieren gereinigd worden. Om te bepalen welke methode het beste is dient u eerst te bepalen wat voor vervuiling op de vloer zit. Stof kunt u beter droog verwijderen met behulp van een stofzuiger, stofwisser of veger. Aangehecht vuil dient nat verwijderd. Dit kan handmatig of machinaal. De handmatige manier is door middel van handschrobben met behulp van een mob of dweil. Machinaal reinigen kan door middel van een schrobzuigmachine of boenmachine. Deze machine maakt het mogelijk om grote oppervlaktes te reinigen. Mocht uw bedrijf niet in het bezit zijn van een schrobzuigmachine kan de klus ook uitbesteed worden aan een schoonmaakbedrijf.

Voor het nat verwijderen van vuil kunt u een licht alkalisch reinigingsmiddel gebruiken dat niet zeep- of polymeer houdend is, niet laagschuimend is en een pH-waarde tussen de 7 en 13 heeft. Indien u niet weet waar u het best het juiste schoonmaakmiddel kunt kopen, kunt u ook altijd het juiste schoonmaakmiddel bestellen bij Mesa Coatings. Dit schoonmaakmiddel wordt bij ons PikoFood genoemd en kunt u aanschaffen in kannen van 10 Liter voor €
109,00 / kan.

Vervuiling van de vloer kan beperkt worden door bijvoorbeeld een goede inloopmat met een borstelende werking te gebruiken. Deze zal ervoor zorgen dat het meeste vuil niet op de vloer terecht zal komen.

wasstraat BP in Schulte
Troffelvloer onderhouden
wasstraat BP in Schulte Troffelvloer onderhouden
Tesla Duiven

Offerte op maat nodig?

Bent u geïnteresseerd in de troffelvloer van Mesa Coatings? Neem dan contact met ons op via de mail sales@mesa-coatings.eu of telefonisch via +31854018271. Wij staan u graag te woord en helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze betreft de troffelvloer of wellicht een andere vloer. Door jarenlange internationale ervaring weten wij altijd tot de juiste oplossing te komen.

Beton gietvloer

Beton gietvloer

De gietvloer met een betonlook

Tegenwoordig zien we ze steeds vaker; gietvloer van beton. Ze kennen vele voordelen en zien er modern uit. Hieronder kunt u uitgebreider lezen over deze voordelen, waar de vloeren voornamelijk voor gebruikt worden en wat een gietvloer van beton eigenlijk is.

Wat is een beton gietvloer?

Een betonvloer; wat is het nu eigenlijk? De naam zegt het natuurlijk al, een gietvloer met een betonnen uitstraling. Ondanks het beton, kent de gietvloer hele fijne eigenschappen. Zo bestaat de vloer voor 90% uit beton en 10% uit polyurethaan. Hierdoor is de stevig en comfortabel tegelijkertijd. En met een dikte van 5 tot 6 mm is de gietvloer een van de dikste uit het assortiment. De betonnen uitstraling geeft bovendien ook een moderne, warme en luxueuze sfeer aan uw interieur.

Beton gietvloer voor bedrijven

Ook voor bedrijven zijn beton gietvloeren en zeer goede keuze. Hier zijn ze in eerste instantie ook voor bedoeld en dus zullen ze in uw bedrijf ook het beste tot hun recht komen. Beton gietvloeren zijn geschikt voor diverse sectoren, zoals horeca, automotive, industrie en kantoor. Beton gietvloeren worden vooral gebruikt in werkplaatsen, sanitaire ruimtes, showrooms, magazijnen en restaurants. Doordat de vloer hygiënisch in gebruik is en heel makkelijk schoon te maken is, is deze ideaal voor bijvoorbeeld de horeca, waar alles brandschoon moet zijn. Het beton kan veel gewicht en weerstand aan, waardoor de vloer ook geschikt is voor bijvoorbeeld de automotive-sector of uw magazijn.

De voordelen van een betonlook gietvloer

Een betonvloer kent vele voordelen. Om te beginnen is de vloer enorm sterk en kan deze veel gewicht aan. Ondanks de sterkte is de vloer comfortabel en loopt deze heerlijk. Beton geleidt warmte waardoor de vloer letterlijk en figuurlijk warmte uitstraalt. Omdat de vloer in verschillende sectoren gebruikt kan worden is de vloer praktisch en fijn in gebruik. Ook is de vloer makkelijk schoon te maken en te houden, waardoor deze hygiënisch in gebruik is. De vloer wordt naadloos gelegd, waardoor het een nette en strakke afwerking heeft. De structuur van de vloer is stof-en vuilafstotend en door het beton is de vloer ook nog eens slijtvast. Hierdoor kan de vloer ook heel lang meegaan, wat de vloer duurzaam maakt. Tenslotte kunt u de vloer verkrijgen in verschillende kleuren en designs, waardoor u een unieke look kunt creëren.

Gietvloer van in een keuken
Voordelen van een gietvloer

Hoe wordt een dergelijke vloer aangebracht?

Het aanleggen van een betonvloer wordt gedaan in 4 verschillende stappen. Hieronder worden deze stappen uitgebreid uitgelegd:

Stap 1: ondergrond egaliseren
Iedere vloer heeft een goede basis nodig; de ondergrond. Voor een betonvloer zijn er verschillende ondergronden toepasbaar. Wel is het van groot belang dat de ondergrond vlak en vormvast is. Indien dit nog niet het geval is, egaliseren we de ondervloer zodat deze wel vlak en gelijk is. Dit valt onder meerwerk.

Stap 2: aanbrengen van de diverse lagen
Onze vloeren zijn uniek, omdat we deze op ambachtelijke wijze aanleggen. De vloer bestaat uit een aantal lagen. Dit aantal hangt af van de door u gemaakte keuzes. Wij willen altijd het beste resultaat halen en om dat te bereiken brengen we iedere laag in een aantal vlakken aan. We brengen de vloer in ieder geval in 2 fases aan:

Fase 1: ondergrond egaliseren en eerste hechtlaag
Voordat we de daadwerkelijke vloer aanbrengen, krijgt de geëgaliseerde ondervloer eerst aan laag primer. Zo kan de gietvloer goed aan de ondervloer hechten en wordt deze verzegeld aan de ondervloer. Is de ondervloer nog niet egaal genoeg, dan doen we dat eerst voor u.

Fase 2: aanbrengen daadwerkelijke gietvloer
In fase 2 volgt het aanbrengen van de andere lagen. Dit gebeurt laag voor laag, wanneer de lagen voldoende droog zijn. Dit gebeurt pas nadat de primerlaag helemaal droog is.

Stap 3: polijsten
Wanneer de gehele vloer helemaal droog is, polijsten we deze. Dan komt de ambachtelijke verwerking tot uiting. Wanneer u een strakkere uitstraling wenst, kan de vloer nog eens gepolijst worden. De vloer voelt namelijk in eerste instantie nog wel ruw aan.

Stap 4: afwerking
Dan volgt de laatste stap; het afwerken van de beton gietvloer. Dit doen we met een laag steenolie. Deze speciale olie zorgt ervoor dat de kleuren van de vloer goed tot hun recht komen.

Het onderhouden van een beton gietvloer

Met een beton gietvloer in huis kunt u heel veel tijd besparen met het schoonmaken en onderhouden van de vloer. Het is namelijk een hele onderhoudsvriendelijke vloer. Met een natte doek kunt u al vlekken van het knoeien schoonmaken. Vocht kan de vloer niet intrekken, omdat deze vloeistofdichte eigenschappen heeft. Waar kunt u de vloer het beste mee reinigen? Het antwoord hierop is koud water. Binnen enkele minuten is de vloer weer fris en fruitig. Vermijd chemische schoonmaakmiddelen. Deze laten namelijk resten achter op de vloer en kunnen deze aantasten. Het zichtbare vuil kunt u verwijderen met een zachte bezem, stofzuiger of Swiffer. Voor de wekelijkse schoonmaak kunt u het beste stofzuigen met een parketborstel en daarna de vloer dweilen met koud water. Om het halfjaar dient de vloer geschrobd te worden met behulp van een schrobmachine of waterstofzuiger.

Gietvloer Makro Amsterdam
Gietvloer bij Tesla in Duiven

Conclusie

Kortom; een beton gietvloer is toepasbaar in verschillende sectoren en zullen daar ook het beste tot uiting komen. Denk aan sectoren als horeca, automotive, industrie en kantoren. Beton gietvloeren liggen voornamelijk in magazijnen, werkplaatsen, sanitaire ruimtes en keukens. En dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. De vloer kent vele voordelen; het is sterk, comfortabel en praktisch. De vloer is namelijk hygiënisch, stof-en vuilafstotend, slijtvast en kan hierdoor jaren meegaan, wat de vloer erg duurzaam maakt. De vloer is naadloos, warm en heeft hierdoor een unieke look.

Een scherp geprijsde offerte op maat aanvragen?

Laat u verrassen door het veelzijdige aanbod gekleurde gietvloeren van Mesa Coatings. Wij staan in Nederland bekend als een van de nationale topbedrijven op het gebied van gietvloeren in allerlei kleuren, varianten en afwerkingen. Wilt u meer weten, neem dan via ons online formulier contact op met onze klantenservice. U kunt bijvoorbeeld een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs laten vastleggen. Hiervoor kunt u natuurlijk ook onze klantenservice contacteren. Of heeft u al een keuze gemaakt en wilt u direct een aantrekkelijke offerte op maat ontvangen? Mesa Coatings staat ook dan voor u klaar!